Nyheder

Cabanin® CSD erstatter E-vitamin

14. okt. | Indrykket af R2 Agro

Mangel på E-vitamin og kraftige prisudsving påvirker igen markedet.

Del artiklen:

Forskning med fravænnede grise har vist, at et produkt med naturlige polyfenoler med fordel kan erstatte E-vitamin i foder med op til 44% og virke produktionsfremmende, når det anvendes i høj tildeling oven i højt E-vitamin niveau. Herudover har seneste forskning med kyllinger vist, at et produkt med naturlige polyfenoler med fordel kan erstatte E-vitamin i foder helt med op til 80%.

Sigt efter et højt indhold af polyfenoler:

Nogle frugter, bær og urter har et højt indhold af polyfenoler, som har nogle interessante egenskaber i foder til dyr.

Disse polyfenoler har potentialet til delvist at erstatte E-vitamin i foder. Dyr tildeles ofte E-vitamin i niveauer, der ligger over minimumsnormen, for at sikre et tilstrækkeligt niveau af antioxidanter og dermed modvirke oxidativt stress. Det er muligt at erstatte den del af E-vitaminindholdet i foderet, som ligger over minimumsnormen (NRC 2012) og endda samtidig forbedre produktionsresultaterne.


Erstat E-vitamin med Cabanin® CSD

Forsøg med smågrise og slagtekyllinger viser, at 50-100% af E-vitaminindholdet der ligger over NRC-normen kan erstattes i færdigfoder. I Danmark anvender vi normalt normerne fra SEGES Svineproduktion, og disse ligger væsentlig højere end dem fra NRC (National Research Council).

Forlæng din beholdning af E-vitamin

Vores generelle anbefaling til nye brugere af Cabanin® CSD er at starte ud med at erstatte 50% af den mængde E-vitamin der kommer i foderet udover NRCs minimumsnorm. Når du har gjort dine egne erfaringer, kan erstatningen hæves til 100% over NRCs minimumsnorm for E-vitamin. På den måde kan din beholdning af E-vitamin strækkes ud, og dit lager kan bedre stå imod mangelsituationen og de svingende priser.


Bemærkelsesværdige forsøgsresultater med smågrise

Et videnskabeligt forsøg fra 2017 udført på et tysk universitet bekræfter, at Cabanin® CSD med fordel kan erstatte 50% af E-vitamin over NRCs minimumsnorm i foder til smågrise og yderligere forøge produktionsresultaterne, når produktet bliver brugt med 1.000 mg pr. kg foder med produktionsfremmende effekt.


Økonomiske fordele ved E-vitamin erstatning 

Udover den vækstfremmende effekt og dæmpning af oxidativ stress er det også økonomisk fordelagtigt at erstatte dele af E-vitamin i foderet med Cabanin® CSD. I forhold til det nuværende prisniveau på E-vitamin vil besparelsen ligge på omkring30 % på den del af E-vitamin, som er erstattet.  Beregningerne er baseret på priser for E-vitamin 50% og Cabanin® CSD til foderstoffirmaer i marts 2020.

Læs mere om Cabanin og forøsgsresultaterne her
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame