Nyheder

Goldkofoder – blandet til en måned ad gangen

9. okt. | Indrykket af Nutrimin

Nutrimin`s anbefalinger.

Del artiklen:

Fasefodring af goldkøer giver store udfordringer med en lille blanding i en stor mixervogn.

Med fasefodring kan kvieblandingen ofte tilpasses til FarOff goldkøerne. Men man kan opleve problemer med at blande en homogen blanding, når man ved CloseUp mix blander til en lille gruppe goldkøer 0-3 uger før kælving.

For at afhjælpe problemet blandes der ofte til 2-3 dage ad gangen, men holdbarhed og varme i foderet på foderbordet giver problemer. Ikke mindst vitaminerne tager meget hurtigt skade af både lys og varme i foderet.

For en gennemsnitsbesætning vil der typisk være behov for 5-8 tons CloseUp foder om måneden. Mixet kan lægges under plastik på betonpladsen evt. op af en ledig silomur.

Natriumbenzoat i CloseUp mixet sikrer holdbarheden til mindst en måned under plastik og sikrer også, at mixet forbliver koldt i hele perioden. Calciumklorid sikrer den ønskede lave CAB værdi.

Målet med fasefodringen er at sikre en kælvning uden tilbageholdt efterbyrd og mælkefeber, samtidig med er der et ønske om at skabe grundlag for en høj topydelse. Forsuring af goldkofoder (lav CAB værdi) er midlet.

Klik her for at se et eksempel.

Før man kaster sig ud i fasefodring og en CloseUp fodring med en høj foderstyrke, så er det vigtigt at sikre sig, at goldkøerne i gruppen har et lavt urin pH. Derfor er meget vigtigt at urin pH tjekkes med strips, når der fodres efter fasefodrings princip. Måles der et urin pH over 6,5, betyder det, at der er stor risiko for mælkefeber ved kælvning.

Nutrimin har produkterne – ring gerne og hør nærmere om metoden.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame