Nyheder

Kraftig maskine med finmotoriske funktioner

10. jul. | Indrykket af Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Vogn Maskinstation er en af landets første Bednar Row Master taget i brug til blandt andet rensning af majs

Del artiklen:

Hos Vogn Maskinstation arbejder en af landets første Bednar Row Master radrensere med rensning og såning af efterafgrødegræs i majsen. Det foregår med højeste præcision og med en rasende kapacitet på op til 65 hektar pr. dag.

Det er i disse dage, hvor majsen stortrives i varmen og den strækker sig hastigt medarbejder hos Vogn Maskinstation i Sindal, Rasmus Christensen, sætter allermest pris på den nye Bednar Row Master RN 9600.

- Jeg kører fra seks morgen til solen går ned med radrenseren og sår efterafgrødegræs i majsen for at nå det inden afgrøden bliver for høj, fortæller han. 

Den varme forsommer op til Skt. Hans har på kort tid sendt majsene i skridthøjde. På ti dage har Rasmus Christensen renset og sået efterafgrødegræs i mere end 600 hektar hos maskinstationens kunder. Et par steder er der tilmed udlagt ekstra 100 kg gødning ved samme lejlighed.

Høje planter er krævende 

- Det er når majsen kommer op i denne her højde, vi virkelig sætter pris på en robust maskine med en kraftig ramme 80 centimeter over jorden. Lige nu kører jeg med 8,0 til 8,5 kilometer i timen, men har da kunnet køre hurtigere i marker, hvor planterne ikke er så høje, forklarer den erfarne maskinstationspilot.

Den 12-rækkers Row Master RN 9600, erfarne Rasmus Christensen kører med, fik maskinstationen som en af de første i landet til sæsonen 2020.

- Der er en stor to-delt tank foran til henholdsvis gødning og græsfrø og lige nu er majsen så stor, at såvel traktorens gps som radrenserens kamerastyring gør det meste af arbejdet. I år må jeg nøjes med at rette ind efter en A-B linje i marken, men næste år vil vi kunne indlægge alle linjerne i hver enkelt mark med majssåmaskinen, så bliver det endnu nemmere.

Udover traktorens gps-positionering, har Bednar Row Master kamera-styring med de velkendte Claaskameraer, herunder også lygter, så maskinen kan køre om natten.

- Kun når det blæser kraftigt, forstyrres kameraerne af de viftende planter, men ellers kører det helt perfekt. 

Jeg tror, hemmeligheden er Bednars sidestyr på radrenseren. Den reagerer endnu hurtigere end hvad jeg hidtil har set og holder derfor skærene helt præcise i position i forhold til rækken, forklarer Rasmus Christensen.

12-rækkers system

Ekviperet til udsåning af 6,5 kg græsfrø pr. hektar og klar til udlægning af ekstra gødning i forbindelse med radrensningen forestår Vogn Maskinstation alene denne funktion hos kunder, hvor de også har sået majsene.

- Det er ikke nemt at radrense præcist efter to forskellige seks-rækkers såmaskiner eller andre kombinationer.

Nu udfører vi såning med 12-rækkers maskiner og så kan vi rense med den her, forklarer Rasmus Christensen den høje kapacitet på op til 65 hektar pr. dag.

Bednar Row Master med kamerastyring kan arbejde i alle rækkeafgrøder, for eksempel også i sukkerroer med 50 centimeters rækkeafstand.

- Kamerastyringen er meget præcis og kan identificere rækkerne fra to-kimbladsstadiet og hele vejen til de høje majsplanter, der er her.

Til sukkerroer eller til andre rækkeafgrøder findes der forskellige tænder og renseskær, der passer til de enkelte afgrøders behov. Fælles er dog, at renseorganerne, såudløb og nedfældertænder er individuelt ophængt i parallelogram med dybdestyrehjul for præcis arbejdsdybde og bearbejdningsgrad.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame