Nyheder

Verdens ældste DeLaval VMS Malkerobot fungerer stadig og findes i Holland

26. jun. | Indrykket af DeLaval

Den 21. juni 2000 startede familien Van Kempen med at malke med DeLaval VMS malkerobotter.

Del artiklen:

Tyve år, 1,9 millioner malkninger og omkring 20 millioner liter mælk senere fungerer begge malkerobotter på gården i Biddinghuizen i Holland. Det gør dem til de ældste fungerende DeLaval robotter i verden. ”Da vi startede, var automatisk malkning stadig i et tidligt stadie, og sammen med DeLaval har vi måtte finde ud af meget”, siger en stolt far Jos van Kempen.

I 2000 flyttede familien fra Zeewolde til Biddinghuizen. ”Allerede dengang var det tydeligt, at børnene var interesseret i at overtage gården, og det var grunden til, at vi investerede i automatisk malkning”, fortsætter Jos van Kempen. I alle disse år har der været to store opgraderinger på robotten; vi har udskiftet robotarmens trykluftdrevet kontrol med en hydraulisk og tilpasset softwaren. Derudover har vi i 2015 installeret Online Celletalsmåler (OCC) i robotten. En af VMS’erne kører stadig med det første kamera. 

Robotterne står bogstaveligt talt som nye i malkerummet. ”Hold robotten up to date og frem for alt sørg for regelmæssig, god service og vedligehold, det sikrer en lang levetid”, siger Van Kempen. Vi har en god samarbejdspartner i vores DeLaval forhandler. Omkostninger til vedligeholdelse er ikke steget de senere år, så robotterne vil helt sikkert køre et år eller mere”.

Der bliver malket cirka 110 malkekøer på gården i Biddinghuizen. Derudover driver de 90 hektarer markbrug og et Bed & Breakfast. Det er virkeligt et familiefirma, hvor opgaverne er tydeligt defineret. Sønnen Joris Van Kempen og svigersønnen Marc Van Diepenbeek har overtaget de daglige aktiviteter på gården. Datteren Mariska er hovedsagligt optaget af Bed & Breakfast og bliver ofte hjulpet af mor Maria. 

>>Læs mere om DeLaval VMS malkerobotter


Om DeLaval

Vores vision er gøre bæredygtig fødevareproduktion til en reel mulighed. Som et firma, der bygger på innovation, arbejder vi konstant på at finde måder, vi kan hjælpe vores kunder, mælkeproducenter, til at gøre mere med mindre ved at levere verdensførende malkeudstyr og løsninger.  

I dag har DeLaval 4.500 medarbejdere og aktiviteter i mere end 100 lande. DeLaval er en del Tetra Laval Group. Læs mere på www.delaval.com.Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame