Nyheder

5 nye New Holland High Density storballepressere i Danmark i 2020

17. maj. | Indrykket af New Holland Agriculture

HD storballepressere skal køre demo i høsten

Del artiklen:


I 2019 løftedes sløret for, at New Holland havde udviklet en ny High Density storballepresser. Den introduceres nu i Danmark til høstsæsonen 2020, og New Holland og vores forhandlere ser meget frem til at møde interesserede aktører i løbet af sommerens demonstrationer rundt omkring i landet. Presserne kommer forbi stort set alle vores forhandlere, og interesserede kunder får mulighed for at se og afprøve demopresserne i marken.

Der har været stor efterspørgsel efter denne type presser i Danmark, og vi er glade for, at vi nu træder ind i en ny æra på storballepressermarkedet og opfylder kundernes behov med en High Density presser med højere presningsgrad og et ballemål, der hæver effektiviteten på flere områder. I resten af artiklen her kan du læse lidt mere om BigBaler 1290 HD og dennes egenskaber og fordele.

Højere presningsgrad 

BigBaler 1290 High Density har op til 22 % højere presningsgrad end en konventionel storballepresser. Den har det længste ballekammer i sin klasse – hele 4,05 meter – og en imponerende høj stempelkraft. Med 748 mm stor vandring er stempelkraften maksimeret med helt op til 58 % i forhold til BigBaler Plus modellerne.

BigBaler 1290 High Density har også som den forrige Plus model alle fordelene ved det meget effektive CropCutter™ system samt forkomprimeringskammerteknologien, der er specielt udviklet til ballepresning med høj presningsgrad. Alle disse funktioner, sammen med den højere rotorhastighed giver ekstremt  effektiv ballepresning i marken, færre baller pr. mark, flere tons pr. anhænger og højere produktivitet med tidsbesparelse og lavere transportomkostninger som de største fordele.

Øget produktivitet, sikkerhed og komfort med unik prisvindende SmartShift™ gearkasse

Det unikke drivlinje-koncept, som vandt sølvmedalje på Agritechnica, har vores nye storballepresser en  totrins powershift opstartsteknologi, som sørger for en jævn tilkobling af ballepresseren med 79% forøgelse af drejningsmomentet.

I praksis starter ballepresseren ved 850 o/min på traktorens kraftudtag. Den midtermonterede powershift gearkasse skifter automatisk fra 1. til 2. gear, og svinghjulshastigheden øges til maks. 1440 o/min ved fuldt omdrejningstal på kraftudtaget – en af de højeste svinghjulshastigheder i klassen. Den jævne opstart beskytter drivlinjen på traktoren og ballepresseren. 

Svinghjulet er betydeligt tungere end på BigBaler Plus modellerne og har 16% større diameter på 1080 mm. Svinghjulets højere hastighed og større størrelse giver 230% mere energi, hvilket gør ballepresningen mere komfortabel og effektiv.

Først i branchen med et hydraulisk akselkoncept med store tandemhjul

På BigBaler 1290 High Density lanceres et nyt hydraulisk aksel-koncept med en hydraulisk affjedring, så ballepresseren bedre kan følge jordens konturer, og med perfekt vægtfordeling på de fire hjul med en lav rullemodstand. Dette forbedrer ikke kun kørsel med ballepresseren på vejen og i marken, men det reducerer også dækslitagen. Det hydrauliske aksel-koncept giver også rigtig god adgang til vedligeholdelse, da ingen bladfjedre er i vejen. BigBaler 1290 High Density leveres med større hjul i en diameter på helt op til 1,4 meter, hvilket reducerer jordkomprimeringen.

Designet til driftssikkerhed og lave driftomkostninger 

BigBaler 1290 High Density, der er udviklet på CNH Industrials Design Centre, er udviklet og konstrueret til hårdt arbejde. Den nye kraftige ramme er udviklet til at kunne holde til de hårdere pressede baller, og gearkassen er nu monteret foroven for at sikre holdbarhed og reducere ophobning af afgrøde. Presseren har også fået et nyt yderst effektivt nålesikringssystem.

Den nye Heavy Duty hovedgearkasse har to drivtandhjulssæt, der overfører effekten til presserens hoveddrivaksel, hvilket giver dobbelt kontaktflade mellem tandhjulene og dermed øget holdbarhed og en mere balanceret belastning og effektfordeling.


LOOP MASTER™ TEKNOLOGIEN ELIMINERER GARNRESTER OG ØGER BRUDSTYRKEN

BigBaler 1290 High Density har New Hollands Loop Master™ knytterteknologi, der er baseret på vores gennemprøvede dobbeltknude-system, nu med en løkkeknude. Det giver op til 26 % højere brudstyrke, hvilket reducerer garnfejl og eliminerer garnrester. Der er to afgørende fordele: for det første elimineres mere end seks kilometer eller 46 kg garnrester på en sæson med 10.000 baller. Disse rester, som med konventionel teknologi efterlades i marken, holdes væk fra miljøet og kundens foder. For det andet opnås knuder med højere brudstyrke, hvilket reducerer brud på bindegarnet, og gør førerens arbejde mindre besværligt.

De nye ekstra store garnkasser kan rumme 36 XL garnnøgler og er allerede kompatibel med fremtidige XXL nøgler, der vejer op til 15 kg. Alle 36 garnnøgler kan tilsluttes samtidig, så der kan presses helt op til 1.400 baller uden efterfyldning.

Garnet er også meget nemt at læsse, da ballepresserens hydrauliske aksler gør det muligt at sænke garnkasserne. Garnkasserne har også et hydrauliksystem som gør det muligt at dreje dem ud til siden, hvilket gør rengøringen nemmere.


5 DEMOPRESSERE KØRER I DANMARK I 2020

Hvis du er interesseret i at køre demo, så kontakt din forhandler for nærmere aftale. 


ANDRE ARRANGEMENTER I STØBESKEEN

Der er meget at fortælle og vise frem på de nye Heavy Duty pressere, og derfor vil der i løbet af sæsonen blive holdt gennemgange af presseren rundt omkring i landet. Kontakt din forhandler allerede nu, hvis du er interesseret i en gennemgang af presseren - eller hvis du vil prøve den på egne marker.


Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame