Arrangement

Virtuelt infomøde

Vi i Agrocura havde virkeligt set frem til, at vi kunne holde vores infomøder her i foråret på sædvanlig vis. Men det bliver igen virtuelt. Men for at have en lille smule socialt sammen afslutter vi den første aften, hvor vi er LIVE med Ølsmagning v/ headbrewer Steve Rold, Fanø Bryghus.

Tiden efter Corona

Vi har hyret fremtidsforsker, Jesper Bo Jensen ind d. 25. feb., hvor vi er LIVE fra kl. 19.00. Jesper taler om tiden efter Corona, hvor hans overskrift er: ”De brølende 20’er er på vej” hvor han ser en lidt tilsvarende periode de næste 10 år sammenlignet med 1920’erne. Hvad gør vi som mennesker, når vi har været indelukket og ekstrem begrænset i vores frihed i ca. 1½ år? Det påvirker vores måde at bo på, rejse på, drifte forretninger og meget mere. 

Jesper Bo Jensen laver en del analyser omkring ejendomsmarkedet. Hvad er det som trender, hvor flytter vi hen, hvad sætter vi pris på og mere det kommende 10 år. I Agrocura er vi positiv på ejendomsmarkedet efter Corona, hvor vi flygter ud af penge til faste værdier. Vi har bedt Jesper om, at tage landbrugsbrillerne på, således vi også får lidt omkring, hvad der vil trende indenfor vores område, herunder om Jesper ser faldende eller stigende priser på landbrug.

De vilde råvarepriser

Der er i den seneste tid kommet enorm gang i prisstigningerne på råvaremarkedet generelt. Det har også sendt korn, soja, raps og andre priser i opadgående retning. Kina er fuldt tilbage efter Corona og deres fødevareproduktion er atter på rette vej, hvorved landet køber enorme mængde korn og soja ind. Vi kender selvfølgelig udsving på råvarepriser historisk set, så spørgsmålet er altid, hvor høj og hvor længe dette skal stå på? Det er vigtigt at få svar på i forhold til dig som sælger og til dig som køber.

På vores virtuelle infomøde ser vi selvfølgelig også på de animalske priser. Det så først ud til, at vi kunne komme nogenlunde gennem Corona uden store skrammer. Men så kom svinepesten til Tyskland og Corona tog for alvor også pusten ud af efterspørgsel og sendte blandt andet smågriseprisen til tælling. Vi må formode, at der kommer et comeback til landbrugets afregningspriser når vi for alvor her i foråret åbner samfundet. 

Renter / bidragssatser / aktier

Som traditionen tro kommer vi altid rundt om verdens økonomien på vore møder. Realkreditrenten har endnu engang sat rekord, tænk sig vi er under 1% og vi glemmer ikke de snakke vi havde under finanskrisen, hvor lav renten kunne blive. Typisk kommer der en lidt kraftigere korrektion op i de lange renter året efter en krisen, hvilket vi kigger på om det også sker denne gang.

Landbruget har i ca. 10 år kæmper med forholdsvise høje finansieringsomkostninger set relativ til det øvrige erhvervsliv. De seneste års bedre indtjening, samt den opsparede likviditet på ikke mindre end 39 mia. kroner gør efterhånden, at der kommer hårdere konkurrence på vores finansiering. Det er positivt og vi kigger på hvorledes vi pt. står.

Flugten ud af kontanter søger også mod aktiemarkedet. Sikke en nedtur og optur på aktierne i Coronakrisen, hvilket set historiske ikke ser sket. Men hvordan ser det ud på aktiemarkedet nu og hvilke brancher er interessant at investere ind i, herunder hvorledes før jeg de bedste afkast på billigst måde. 

Se vores program og tilmelding på www.agrocura.dk eller skriv på info@agrocura.dk eller ring på tlf.:74365144


Kataloger m.v.

Info

Tidspunkt

Start25. feb. 2021Slut5. apr. 2021

Pris

Pris ikke oplyst

Sted

Jens Terp-Nielsens Vej 13
6200 Aabenraa
Denmark

Del arrangement:


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame