Hos Hans Tobiasen er man gået fra trinløs til powershift transmissioner på to gylle-traktorer. Maskinstationen håber på bedre brændstof-økonomi og højere driftssikkerhed.

At gå fra trinløs til powershift er måske en smule utraditionelt i dagens Danmark. Især når det kommer til arbejdsopgaver som gylle. Men hos Hans Tobiasen ved Ribe har man til kommende sæson netop taget skridtet i den retning. Der er ankommet fire nye John Deere 8R-traktorer til maskinstationen, og to af dem er med den trinløse Autopowr-transmission, mens de to øvrige er med e23 powershift-gearkassen.

- Det er faktisk to trinløse traktorer, som er blevet byttet til de to nye traktorer med powershift. Det kan måske virke en smule tosset, men vi satser på større holdbarhed, mere kraftoverførsel fra hjulene og en bedre brændstof-økonomi, fortæller Hans Tobiasen, indehaver af Maskinstation Hans Tobiasen.

- Vi er desuden blevet meget positivt overrasket over, hvor blødt e23-transmissionen skifter gear, og vi har dermed meget høje forventninger til traktorerne, fortæller han.

rich-media-1
John Deere 8R 310 kommer til at køre med 25 ton Gøma gyllevogn og SyreN-forsuringsanlæg. Foto: Hans Tobiasen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mangler integreret kørehåndtag

- Når vi kigger på driftssikkerheden, er det nu ikke fordi vi har haft de store problemer med den trinløse Autopowr-transmission. Sidst der var en gearkasse der stod af, havde traktoren kørt 11.000 timer, så der kan vi nok ikke forlange mere. Men den mere enkelte powershift-transmission har vi forventninger om, der vil være endnu mere driftssikre, fortæller Hans Tobiasen.

Der er tale om en John Deere 8R310 samt en John Deere 8R370 som er ankommet til maskinstationen med e23-transmission.

Desuden har maskinstationen investeret i 2x John Deere 8R340, som begge er udstyret med trinløs gearkasse.

- De to 340'er skal dels køre med såsæt, og dels med skårlægger, fortæller Hans Tobiasen.

Han overvejede også her powershift-transmissionen, men da både såmaskine og skårlægger skal styres over Isobus, valgte Hans Tobiasen at få traktorerne leveret med CommandPro-kørehåndtaget, som kun er muligt i de trinløse traktorer.

Han nævner, at ligegyldigt om der er tale om den trinløse udgave eller powershift-udgaven, så er John Deere-traktorerne generelt lette at finde ud af.

- Især autostyringen, som bare fungerer utroligt godt. Det er let at dele linjer og lignende når eksempelvis skårlægning og gyllekørsel foregår på de samme marker, påpeger Hans Tobiasen.

rich-media-2
- De to 340'er skal dels køre med såsæt, og dels med skårlægger, fortæller Hans Tobiasen. Foto: Hans Tobiasen.