Lyt til artiklen:

Gamle maskinstationsbilleder hitter på Facebook

00:00
Hastighed: ???x
01:55

På Maskinbladet dækker vi de danske landbrugsmaskinstationer ret godt, og vi kan tydeligt se populariteten i historierne, at nogle af de mest populære film fra årets løb er fra de danske maskinstationer og deres innovative maskiner.

Men noget tyder på, at gamle billeder samt filmklip og historien om de danske maskinstationer fra før år tusindeskiftet, også er ret populære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeppe Tokkesdal oprettede i juledagene Facebook-siden med navnet Gamle Maskinstationsbilleder fra før årtusindeskiftet - og så er det ellers gået stærkt.

- På de første fem dage kom vi op på 2.300 medlemmer, fortæller Jeppe Tokkesdal.

Og medlemstallet stiger fortsat, mens det vælter ind med billeder og filmklip fra en svunden tid fra de danske maskinstationer.

Det ligger i blodet

Jeppe Tokkesdal fortæller om baggrunden for Facebook-siden, at han er født og opvokset på en kvæggård, hvor nærmeste nabo var egnens dengang største maskinstation.

- Og en af mine kammerater boede på en anden maskinstation. Så jeg fulgte meget med i årets gang på maskinstationerne, og som enhver anden landmands-knægt var de store maskiner jo fascinerende. Drengedrømmen var at blive traktorfører på en maskinstation, fortæller Jeppe Tokkesdal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev dog blot til løst høsthjælp i nogle sæsoner, mens han har beskæftiget sig med følge-erhverv til landbruget, og i dag er det foderstof-branchen som giver Jeppe Tokkesdal smør på brødet.

- Jeg driver desuden mit fødehjem som planteavlsejendom i et I/S på hobbyplan.

Den unikke historie

Jeppe Tokkesdal påpeger desuden at historien er spændende.

- Det er jo lidt en tidsmaskine når man ser de mange billeder og får historierne med.

Jeppe Tokkesdal påpeger, at Facebook-gruppen er åben for alle, og alle er velkommen til at uploade billeder og filmklip. Bare materialet er fra før årtusindeskiftet eller der omkring.

rich-media-4
Facebook-siden er åben for alle. Foto: Volvo.