Hyldahls Maskinstation havde i nat besøg af adskellige brandbiler, da der var ild i 150 bigballer under et 6.000 kvadratmeter stort halvtag.

Da Frank Hyldahl, indehaver af Hyldahl's Maskinstation, lørdag aften ved en 18-tiden kom tilbage på maskinstationen, efter at have tanket majssnitterholdet op med mad og brændstof, synes han, at der kunne lugtes røg på maskinstationen.

Det vidste sig desværre at være rigtigt. Bag maskinstationen er der et 6.000 kvadratmeter halvtag, som blandt andet indeholder 500-600-bigballer, som indkredser adskellige tusinde kubikmeter solsikkekerner til et lokalt biogas-anlæg. 50 bigballer står i flammer og Frank Hyldahl tilkalder brændvæsnet.

rich-media-1
Slukningsarbejdet fortsatte til klokken halv 3 natten til søndag den 1. november 2020.

Inden brandbilerne ankom fra Skive og Viborg får han selv tømt 10 brandslukker i slukningsarbejdet, og da brandvæsnet ankommer til maskinstationen får Frank sat gang i tre gyllelastbiler, som fra en lokal å henter vand til slukningsarbejdet mens tre gummigede graver halmen ud af halvtaget, for at hjælpe brandvæsnet med efterslukningen af branden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Først ved en halv tre tiden natten til søndag er branden slukket.

- Det er lidt mystisk, hvordan der kan gå ild i de bigballer, som dels er meget våde, og dels står ud mod en markside. De er hverken i nærheden af maskineri eller el-tavler, fortæller Frank Hyldahl, som nu har overdraget overvågningsmateriale til politiet, som nu efterforsker sagen som muligvis en påsat brand.

Frank priser sig lykkelig over, at branden ikke spredte sig til de maskiner, som også holdte under halvtaget, men kun "nøjes" med at gøre brandskaden op til cirka 150 bigballer.

rich-media-3
Foruden solsikkekerner og bigballer stod der også maskiner parkeret under halvtaget på maskinstationen.
rich-media-4
Oprydningsarbejdet var godt igang søndag formiddag på maskinstationen.
rich-media-5
Branden var begyndt i de halmballer som stod vendt ud mod marken og dermed væk fra maskinstationen.