Der er tale om den femte Krone BigX 1180 leveret i Danmark, og samtidigt den første af fem nye Krone-maskiner til Rostgaard Maskinstation.

Det er ikke første Krone-maskine der leveres til Rostgaard Maskinstation nær Kongeåen i det sønderjyske, men det er til gengæld første selvkørende Krone-finsnitter, som maskinstationen har investeret i. Der er tale om topmodellen fra Krone i form af BigX 1180, som med den 24,2 liters motor leverer 1.156 hestekræfter og 5.400 newtonmeter.

- Den store Krone-finsnitter får snart følgeskab af yderligere fire Krone-maskiner, som vi kan levere til Rostgaard Maskinstation. Der er tale om en 19 meter Krone Swadro storrive med seks rotorer, som afløser en ældre Krone rive af samme størrelse. Desuden leverer vi to TX560 frakørselsvogne samt en BigPack bigballepresser med samlevogn, fortæller Claus Fey, produktchef for Krone hos den danske importør af Krone, Brøns Group.

Krone-grejet er leveret af Brdr. Holst Sørensen A/S nær Ribe og torsdag før Store Bededag kunne leveringen finde sted

rich-media-1
Både Brøns Group og Brdr Holst Sørensen var til stede under leveringen til Rostgaard Maskinstation.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ny teknologi

Den nye Krone BigX 1180 er som den første leveret Krone BigX-finsnitter i Danmark leveret med LiftingCab, som Krone kalder muligheden for at løfte kabinen hele 70 centimeter op fra maskinen, for at lette udsynet under specielt majsensileringen.

- Vi får desuden monteret en Danmarks premierer på frakørselsvognene, hvor det bliver muligt at sende information om vognens vægt direkte til finsnitteren, så vi på den måde sørger for at holde udbyttemåleren kaliberet, fortæller Claus Fey.

Han fortæller desuden, at finsnitteren hos Rostgaard Maskinstation er udstyret med AgriNIR-sensor, hvor data kan sendes direkte til CropManager, som er management-program til styring af specielt grovfodermarker fra Seges.

rich-media-2
Den nye finsnitter er som den første leveret i Danmark med Lifting Cab-teknologien, hvor kabinen kan løftes 70 centimeter fra maskinen til specielt at give et bedre udsyn under majsensileringen.