Varde Maskinstation har for sjette gang holdt en faglig inspirationsdag for kunder, som bakker godt op om konceptet.

Det er efterhånden blevet en årlig tradition, at Varde Maskinstation inviterer kunder til en inspirationsdag med faglige input fra andre landmænd, leverandører og andre krydret med de muligheder, som maskinstationen har for at hjælpe kunderne bedst muligt.

rich-media-1
Inspirationsdagen er både med indlæg fra Varde Maskinstation, konsulenter og kunder.

- Vi kører nogle faglige indlæg om formiddagen, mens der spises rundstykker. Efter en god frokost er der mulighed for at komme rundt og sparke dæk i maskinhusene - det er virkelig noget, som kunderne tager rigtig godt imod, og det er vi rigtigt stolte af, fortæller Anker Vestergaard, kørselsleder på Varde Maskinstation A/S.

rich-media-2
Anker Vestergaard fortalte blandt andet om de nyheder, maskinstationen kan tilbyde til sæson 2020.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under inspirationsdagen var der både indlæg fra Seges om problem-ukrudt i majs, Vestjysk Andel fortalte om landbrugsrollen i fremtiden, mælkeproducent Erik Wiltink fortalte om fordele ved udbytteregistrering, Ole Jensen fra Envo-dan fortalte om ukrudtsbrænding i majs og endelig fortalte Anker om de nyheder, som maskinstationen har klar til sæson 2020.

The DreamTeam

Ét af de punkter, som gik igen og igen i løbet af dagen var medarbejderne på Varde Maskinstation, der er blevet døbt The DreamTeam.

- De gør det bare utrolig godt, og får virkelig hverdagen til at hænge sammen, når det virkelig gælder, påpeger Anker Vestergaard, og man mærkede også i løbet af dagen, hvor god dialogen er mellem de enkelte medarbejdere og kunderne.

rich-media-3
Dream Team kalder Varde Maskinstation de ansatte, og det er der en særlig grund til.

- Og den dialog er bare super vigtigt. Hvis bare en medarbejder sendes ud på en opgave og løser den, uden måske at have sin sunde fornuft med, så er der ofte nogle områder, vi ikke får forbedret, som vi ellers burde, og her er dialogen mellem kunde og medarbejder vigtigt - og det er vigtigt, at der er en tovejskommunikation, fortæller Anker Vestergaard, som er meget stolt af det team, man lige nu har på Varde Maskinstation.

rich-media-4
Maskinerne var flot linet op til dæksparkeriet hos Varde Maskinstation i forbindelse med inspirationsdagen.

Nyheder i maskinhuset

Der er købt flere nyheder ind til kommende sæson på maskinstationen, og foruden en gyllelastbil mere, så man nu når op på i alt fem lastbiler og gylletrailere, så er det primært jordbearbejdning og så-teknik, der har været i fokus forud for indkøb til sæson 2020:

- Vi har blandt andet investeret i to seks-furet Kverneland vendeplove, en såbedsharve, en ny kornsåmaskine, to nye majssåmaskiner, nogle traktorer, samt Agrometer pumpevogn og tilhørende gylleslanger til flytning af gylle mellem tanke, eller mellem tank og buffertank.

rich-media-5
Varde Maskinstation har blandt andet investeret i en ny seks-meter Kuhn Espro discsåmaskine med såskær til etbalering af kløvergræsmarker.

Anker Vestergaard fortæller, at den to år gamle seks-meter Kuhn Espro har været over 3.000 hektar primært med græsfrø, og man har derfor valgt at udskifte den til en model magen til:

- Vi har en HeVa-grubbe spændt mellem traktor og såmaskine, og sammen udgør det et rigtigt spændende sæt, hvor vi virkelig har etableret nogle helt perfekte kløvergræsmarker pløjefrit. På maskinstationen råder man desuden over en Horsch-dybdeharve til formålet.

rich-media-6
De fem Volvo og AP gylletræk holdte hjemme for en kort bemærkning.
rich-media-7
Selvom Claas delvist har overtaget maskinhuset i Varde, så har alle Fendt'er ikke helt forladt maskinstationen.
rich-media-8
Seriøs dækmontering på denne Claas Axion 960.
rich-media-9
Gyllevognene er klar på Varde Maskinstation.
rich-media-10
Claas Jaguar finsnittere - med og uden bælter.
rich-media-11
Maskinstationen har også købt en ny såbedsharve forud for sæson 2020.