Med to holdsskifte på traktoren har Henriks Markservice formået at køre 10.000 timer med samme traktor på fire år.

Det var et lidt specielt jubilæum Henriks Markservice ved Aars kunne holde i begyndelsen af maj, da maskinstations Fendt 936 Vario fra 2014 rundede de 10.000 timer.

- Vi har holdt traktoren kørende i to holdsskift, og på den måde kunne køre 2.500 timer om året, fortæller Henrik H. Pedersen, indehaver af Henriks Markservice ved Aars.

I forbindelse med jubilæet besøgte Ernst W Hansen, sælger hos Hjallerup Maskinforretning maskinfører Ole Stilling hos Henriks Markservice, som havde gang i gyllekørsel med Fendt 936'eren med Samson PG II 20 med hydraulisk hjultræk og fronttank.

- Når traktoren ikke kører med gyllesættet, så kører den med en tre akslet Schuitemaker-snittervogn, så traktoren er igang hele sæsonen, fortæller Henrik H. Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Uden driftsstop

De 10.000 timer med Fendt 936'eren har i øvrigt forløbet uden driftsstop.

- Jeg plejer at udskifte traktorerne ved omkring 5-6.000 timer, men jeg tror at vi vil prøve at køre længere tid med dem - især med Fendt 936'eren, som jeg bestemt ikke har planer om at udskifte, selv efter den nu har rundet 10.000 timer, for den gør det jo rigtigt godt, fortæller Henrik H. Pedersen.

Han fortæller, at der ikke har været reperationer på traktoren, og det samme kan Ole Stilling berettet om.

- Traktorer kører altid med fronttank, når vi kører gylle, og der har aldrig været noget med hverken foraksel eller fronttank - selv når vi trækker traktoren i frontliften, når vi sidder fast, så det er ganske imponerende, fortæller Ole Stilling.

Han bemærker også det høje komfortniveau i Fendt 936'eren, hvor blandt andet forakslen tager kegler.