For femte gang i træk, havde man hos Vesthimmerlands Maskinstation en udbytterig kundeaften med kommunikation i centrum.

Kommunikation er vigtigt. Ikke bare mellem ansatte på maskinstationen, men også mellem maskinstationens og kunderne. Det gør man meget ud af hos Vesthimmerlands Maskinstation, og derfor holdte man for femte år i træk kundeaften, hvor 150 kunder var inviteret til at høre om de nyeste tiltag, samt om god kommunikation.

- Det er altafgørende med en god kommunikation mellem os og jer, fortalte Jørn Sørensen, sælger hos Vesthimmerlands Maskinstation til de mange fremmødte kunder. Han understreger, hvor vigtigt den rette kommunikation i sæsonen er, og hvordan maskinstation og kunder bedst kan få samarbejdet til at lykkes.

Vi har fået flere forespørgsler på en harve til at klare reduceret jordbearbejdning.

- Jesper Sørensen, direktør hos Vesthimmerlands Maskinstation.

Foruden faglige indlæg, havde man også valgt at invitere Henrik Lehmann Andersen på besøg, som fortalte om kommunikation mellem leder og ansatte med udgangspunkt i tiden, hvor han var direktør i Odense Zoo. Et indlæg der i høj grad fangede de fremmødtes opmærksomhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Reduceret jordbearbejdning

Peter Nielsen fra Väderstad Danmark holdte et fagligt indlæg om reduceret jordbearbejdning, idet ét af maskinstations nye redskaber er en fem meter Väderstad Opus-harve, som man forventer sig meget af.

- Vi har fået flere forespørgsler på en harve til at klare reduceret jordbearbejdning, og derfor har vi nu taget springet, fortæller han. Maskinstationen forventer sig en del af etableringen af majs med reduceret jordbearbejdning til kommende sæson.

- Det kan blandt andet give mere kørefaste marker, som bestemt ikke har været optimalt i det våde efterår 2017, fortalte Peter Nielsen fra Väderstad blandt andet.

Maskinstationen råder i forvejen over en Horsch Pronto discsåmaskine, som kan passe fint i setup'et med Väderstad Opus-harven, ligesom man råder over to Horsch Maestro 12 rækkede majssåmaskiner, som også vil fungere sammen med et såbed, som blot har set en stubharve.

- Vi har dog også valgt at købe en ny Dalbo-harve til at etablere et ordentligt majs-såbed efter pløjning, fortalte Jørn Sørensen blandt andet, som sammen med Peter Nielsen gjorde de fremmødte kunder opmærksom på, at det vil være fornuftigt ikke blot at kaste sig ud i en total løsning med hundred procent reduceret etableret majs den første sæson.

- I skal prøve jer frem, og det afhænger rigtig meget af den enkelte bedrift, påpegede Peter Nielsen.

Store forandringer

I beretningen for 2017 nævnte man nogle af de store forandringer, som maskinstationen har oplevet. Først med opkøbet af Rækkeborg Maskinstation, dernæst med Blenstrup Maskinstation og i december 2017 med opkøbet af Fuglsang Slamsuger og spulefirma.

- Vi er blevet seks ansatte mere i sæson 2017, og går derfor ind i sæson 2018 med 30 ansatte, fortæller Jesper Sørensen, direktør hos Vesthimmerlands Maskinstation, som ser frem til kommende sæson, hvor der på maskinstationen også er investeret i en del nyt grej.