Det er ofte yngre maskinførere, som udgør den største procentdel af ansatte på en maskinstation. Det skyldes ofte, at det kan være svært at få et familieliv til at fungere sammen med det travle maskinstationsliv, som altid giver mange timer i en meget presset sæson - som til tider kan være lang.

På Maskinstation A/S i Gravers kan både familielivet og maskinstationslivet dog godt lade sig gøre, da virksomheden garanterer, at de ansatte har fri hver anden weekend.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mit indtryk er ofte, at når der ansættes en ny medarbejder i virksomheden, synes han ofte det er noget underligt, men over længere tid bliver de rigtig godt tilfredse med løsningen, fortæller Claus Frederiksen, den ene af fire ejere hos Maskinstation A/S.

I over 10 år har maskinstationen praktiseret 'friweekenderne', og det har en lang række fordele:

- Vi har altid en garanti for vores kunder, at vi kan udføree arbejdet i weekenden, uden at vi skal bekymre os om vi har folk nok til rådighed, fortæller Claus Frederiksen.

Bytter indbyrdes

Hvis en medarbejder, som ikke har friweekend, men gerne vil have fri, så bytter medarbejderne indbyrdes.

- Det er aldrig et problem at få fri, og går det helt galt, så har jeg et par afløsere jeg kan trække på, fortæller Claus Frederiksen.