Nyheder

Genopstår - Reservedele kan klare en hård kost !

30. mar. | Indrykket af Sjørup Group A/S

Har du set en maskinbrand?

Del artiklen:

Brugte reservedele i go kvalitet ! 

Hvert år oplever landmænd landet, ja verden over, at deres maskine overopheder og bryder i brand. 

Som regel går dette ikke stille for sig og maskinen synes totalskadet – Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet og det ved Sjørup Group A/S alt om – De leverer brugte reservedele i høj kvalitet til alle værksteder, både i Danmark samt Europa. 


I Sjørup Groups omfattende maskinophug lander netop disse maskiner og gennemgår en grundig proces som ender ud i brugte reservedele af høj kvalitet som kan genbruges i lignende maskiner verden over.


Efter flere år med maskinsalg opleverede Sjørup Group en stor efterspørgsel efter brugte reservedele. Det startede som alting i det små hvor man solgte lidt små dele fra maskiner man ikke kunne sælge komplette, men muligheder for at udvide var bestemt til stede. 

Som årene gik, blev en ophugs afdeling oprettet og man begyndte systematisk at indkøbe skadede maskiner, enten med brandskade eller trafikskade. Herfra fik man gode, brugte reservelede for at servicere kunderne. 

Til start var de større komponenter i fokus, såsom foraksler, gearkasser, bagtøj, frontlifte m.v. da det oftest bedre kunne betale sig for kunderne at skifte en stor komponent fremfor at reparere en skadet komponent.

Efterspørgslen steg dog stødt og Sjørup Group opdagede at mindre komponenter, med den rette håndtering, også kunne genanvendes. 

Sjørup Group har i dag et omfattende lager af brugte reservedele til alle større mærker til maskiner fra 1995 og op efter.


Selvom om en maskine enten er brand eller trafikskadet, er mange reservedele fra maskinerne urørt af skaden eller disse kan restaureres. Herudover kommer reservedele fra maskiner med utrolig lavt timeantal, og delene har derfor fortsat høj kvalitet og mange timer i sig endnu. 


Sjørup Group har en fast procedure for håndtering af disse. Dette gøres for at garantere høj kvalitet til deres kunder og hjælpe dem godt videre.

Maskinen inspiceres i første omgang for at lokalisere skader samt hvilke dele kunne være genanvendelige. Kan maskinen stadig køre, testes diverse komponenter så vidt muligt. 

Herefter kommer maskinen i ophugget, hvor den skilles ad og mekanikere vurderer løbende hvilke dele kan genanvendes. 

Delene gennemgås herefter og gennemgår en rengøring, samt præservering hvis nødvendigt.

Reservedelene oprettes herefter i system med al nødvendig info, får sit eget varenummer, fotograferes og kommer herefter online samt på lager – Klar til levering. 


Alt data fra både maskinen samt reservedelene opbevares ved Sjørup Group for hurtigt, korrekt og nemt at hjælpe kunden med at finde reservedelen de leder efter, samt at give al nødvendig information til kunden. 


Brugte reservedele har været et stort forretningsområde for os i mange år og vi ser fortsat stor efterspørgsel efter reservedelene. En maskine kan dømmes totalskadet hvis det eneste alternativ er at købe fx en ny foraksel eller gearkasse da disse overstiger maskinens værdi. Kan reparatøren finde en brugt som alternativ, til langt under halv pris af en ny, får maskinen lov til at leve videre og er hurtigt tilbage på job. Det er det vi arbejder for – Herudover har visse komponenter også utrolig lang leveringstid. Skal mange bruge en ny komponent er det ligesom når man skal købe en ny bil – Selvom man står klar til at betale skal man vente over 5-6 måneder, for bilen er ikke produceret endnu. ” Udtaler Ole Lauridsen, Direktør og ejer af Sjørup Group A/S. 

Ole Lauridsen er desuden den primære indkøber af de skadede maskiner til ophug. 


Se evt. Sjørup Groups lager af brugte reservedele online på deres hjemmeside


reklame