Nyheder

Gårdejer drejer sin nye teleskoplæsser en knap

19. mar. | Indrykket af Scantruck A/S

Så går alting meget nemmere på Ravnbækgård i det sydvestjyske

Del artiklen:

Egentlig betyder dét med at dreje nogen en knap, at man tager vedkommende ved næsen. Det gør folkene på Ravnbækgård ved Outrup i det sydvestjyske absolut ikke. Alligevel har gårdejer Mikael Nonbo Lauridsen det aldeles udmærket med, at både han og hans folk på den store kvæggård drejer teleskoplæsseren en knap. Eller tre. Det gør nemlig alting meget nemmere, når der skiftes både chauffør og funktioner i den nye Manitou MLA-T533-145V+ Elite.

”Det er en meget stor fordel for os alle, at alle funktioner som blandt andre fart og hydraulik er så pærenemme at indstille. Og dermed også at brugertilpasse. Jeg har syv medarbejdere på gården, og alle skal nemt kunne sætte sig ind og køre teleskoplæsseren. Der er ikke noget med en masse indstillinger på en skærm. Tre drejeknapper i det ene armlæn klarer det hele enkelt og effektivt”, fortæller Mikael Nonbo Lauridsen.

Alle syv medarbejdere og naturligvis også chefen selv gør flittigt brug af mulighederne for forskellige indstillinger blot ved at dreje den ene eller anden vej på knapperne.

”Det er faktisk vildt smart. I stedet for at indtaste forskellige værdier eller søge rundt på en skærm, styrer vi maskinens vigtigste funktioner med drejeknapperne”, siger gårdejeren.


Foder og vedligeholdelse

Det er blot syv år siden, Mikael Nonbo Lauridsen købte Ravnbækgård med 400 hektar jord. I dag har han 375 malkekøer med tilhørende opdræt, og derfor skal der blandes rigeligt med foder, køres og stakkes masser af halmballer og i øvrigt klares mange andre gøremål på gården.

”Foruden selve teleskoplæsseren, har Scantruck også leveret både overfaldsskovl, halmspyd og balletang til brug med maskinen”, fortæller Mikael Nonbo Lauridsen.


Første Manitou

Den nye MLA-T533-145V+ Elite er den første Manitou-maskine, som Outrup-gårdejeren har investeret i. Han har ikke tidligere haft en teleskoplæsser. Tidligere har han og folkene klaret opgaverne med en gummihjulslæsser. Det lå ham dog ikke fjernt at skifte både maskintype og mærke, da gummigeden skulle skiftes. Mikael Nonbo Lauridsens forældre har haft Manitou-teleskoplæssere på deres gård.

”Selv om jeg således kendte Manitou i forvejen, prøvede vi naturligvis også andre maskiner, inden vi handlede med Scantruck. Da staldfolkene kom i Manitou’en, følte de, at det var lige så enkelt og behageligt som at køre en minilæsser. Den er nem at køre og særdeles stabil i forhold til de andre maskiner, vi prøvede. Manitou’en er klart den teleskoplæsser, der er mest stabil og også absorberer ujævnheder bedst”, forklarer gårdejer Mikael Nonbo Lauridsen.


Den kendes på knækket

Modellen MLA-T533-145V+ Elite er den, der for alvor bragte Manitou tilbage blandt producenterne af teleskoplæssere med knækstyring. I en årrække havde den franske producent ikke knækstyrede maskiner i sortimentet. Det blev modtaget med begejstring af mange landmænd, da Manitou igen kunne kendes på knækket.

Maskinen har en løftekapacitet på fem tons og løfter op til 5,2 meter. Knækstyringen rækker hele 44 grader til hver side, og det giver maskinen en beskeden venderadius og gør den dermed nem og hurtig at komme rundt med. Inde fra kabinen er der udsyn 360 grader rundt, og maskinføreren vælger selv, om han vil være højre- eller venstre-orienteret. Der er mulighed for at stige ind og ud til begge sider.


Billedtekster:

1. Den kendes på knækket, teleskoplæsseren MLA-T533-145V+ Elite, som har givet Manitou en renæssance med knækstyrede maskiner.
2. Der er masser af læsse-potentiale i Manitou MLA-T533-145V+ Elite, som løfter i op til 5,2 meters højde.
3. Halmspyddet bruges flittigt på Ravnbækgård, når den nye Manitou flytter halmballer i lange baner.
4. Den nye teleskoplæsser klarer mange forskellige opgaver på Ravnbækgård, hvor alle medarbejdere kører maskinen – dog ikke samtidig.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

reklame