Der er penge at hente i at have en god huldstyring. Blandt gevinsterne er sparet foder, reduktion i dødfødte, flere levendefødte i efterfølgende kuld samt større kuldtilvækst i farestalden.

Der er penge og øget effektivitet at hente i et ensartet huld på søerne. Søerne skal ligge på et middel huld hele vejen igennem cyklus. Elevator-søer med store vægttab, der skal indhentes i den efterfølgende cyklus, koster tre til fire FEso for hvert eneste kilo, soen skal lægge på kroppen.

I en besætning hvor der blev sat fokus på huldet, har man reduceret sofoder forbruget fra 1.557 FEso i første halvår 2015 til 1.367 FEso i første halvår 2017. Det svarer til 190 FEso. Den gennemsnitlige FE-pris var 1,37 kroner, og der er 670 søer. Den samlede besparelse for besætningen alene på foder er 174.401 kroner pr. år.

Det er svært at sammenligne sofoderforbrug på tværs af besætninger, fordi flere faktorer spiller ind. Diegivningstid og poltenes alder ved indgang i besætningen er to gode eksempler på faktorer med store afvigelser mellem besætninger.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind