Da Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede folketinget, løftede han sløret for flere landbrugsrelevante lovforslag.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen sluttede det første møde i det nye folketingsår med et leve for Danmark, sad mange allerede og studerede åbningstalens skriftlige del, nemlig det såkaldte lovkatalog.

Det er regeringens program for ny lovgivning og for revision af bestående lovgivning, som regeringen planlægger at fremsætte i den folketingssamling, der som Grundloven foreskriver det, blev indledt den første tirsdag i oktober. Selvom fødevareerhvervene ikke blev nævnt i statsministerens tale fra Folketingets talerstol, går landbruget heller ikke i denne omgang fri for ny eller ændret regulering. En række initiativer også udenfor Miljø- og Fødevareministerens område får væsentlig betydning for landbruget.

Mere konkret lovgivning

Inden nytår forventes fremsat forslag om ændring af miljøbeskyttelsesloven og vandforsyningsloven. Der er tale om en opfølgning på den aftale om pesticidstrategi 2017 - 2021, som i april 2017 blev indgået mellem regeringspartierne, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Lovændringerne vil have til hensigt at målrette arealbeskyttelsen omkring drikkevandsboringer således at drikkevandsboringer beskyttes endnu bedre mod pesticider end i dag.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind