Korrekt mængde vand inden faring - og en ordentlig raskmelding af søerne efter faring - er ofte det mest oversete hos vores søer i farestalden.

Det er altid vigtigt, at søerne får nok at drikke, men inden faring er det ekstra vigtigt, at du er opmærksom på, om soen drikker nok. Tør afføring inden faring kan være tegn på, at dine drikkeventiler ikke giver den ønskede mængde vand. Ved tør og knoldet afføring er risikoen for mange dødfødte grise og lange faringsforløb større. At der står vand tilbage i krybben, er ikke ensbetydende med, at dine søer drikker det vand, de har behov for. Hvis det tager for lang tid at trykke den tilstrækkelige mængde vand ud af ventilen, vil soen blot lægge sig igen.

Vandventilen skal give minimum fire liter vand per minut. Du kan tjekke det med stopur og litermål. Tag en pose under vandventilen og tryk i 15 sekunder, så skal ventilen have givet en liter vand - ellers giver den ikke nok.

...Jeg mener, at det bør være en del af den faste rutine i farestalden at foretage daglige temeraturmålinger af søer efter faring...

Temperaturtagning er vigtig

Jeg mener, at det bør være en del af den faste rutine i farestalden at foretage daglige temperaturmålinger af søer efter faring. På den måde kommer du ikke på bagkant med de søer, der ligger med lidt feber lige efter faring, og du undgår, at de er rigtig syge dagen efter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind