Flere europæiske lande har allerede forbudt fiksering omkring faring, mens andre lande opererer med mærkeordninger for at fremme udviklingen.

Velfærd og svineproduktion er uløseligt sammenflettet, og mange organisationer og enkeltpersoner ønsker at farebokse hvor søerne står fast fikseret skal forbydes, da de ser det som uacceptabelt i forhold til soens velfærd, at holde en so eller gylt fanget her. Det andet synspunkt er, at søer er klodsede ved faring og derfor ligger ovenpå deres smågrise, hvilket gør at løsgående diegivende søer, går på kompromis med smågrisenes velfærd - og endda dets liv.

I England tegner udendørsproduktionen sig til 40 procent af vores produktion, og i løbet af de sidste 10 år har dødeligheden blandt pattegrisene før fravænning varieret mellem 12 - 14 procent (AHDB Pork Yearbook data), hvilket ikke er meget højere end ved mange indendørsproducenter, hvor søerne farer i bokse.

...Schweiz, Sverige og Norge har alle forbudt farebokse, og i Østrig faser man bokse ud indtil 2033...

Schweiz, Sverige og Norge har alle forbudt farebokse, og i Østrig faser man bokse ud indtil 2033. Danmark har planlagt at have 10 procent løse diegivende søer inden 2021.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind