Den danske eksport af svinekød til Kina stiger eksplosivt.

Det skriver Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I første kvartal af 2016 steg den danske eksport af regulære stykker svinekød til mere end det dobbelte og udgjorde dermed 31,5 millioner kg. Samtidig steg eksporten af slagteriernes biprodukter med 53 procent til 51 millioner kg.

- Efter den seneste tids vækst sender vi nu alle hoveder, haler, tæer og andre biprodukter fra danske grise til Kina. Tilmed er salget af skinker, forender og bove til Kina eksloderet i år, og vi sælger varerne til attraktive priser. Vores slagterier har i år hurtigt omstillet produktionen, så vi sender udskæringerne frosne til Kina i stedet for ferske til de europæiske markeder, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crown til Jyllands-Posten.

Den øgede eksport af svinekød til Kina sker, fordi de kinesiske svineproducenter er faldet, efter en række nye krav til fødevaresikkerhed og miljø, som de kinesiske myndigheder har indført.