Lyt til artiklen:

DCH International ramt igen: Tredje farm smittet med ASF

00:00
Hastighed: ???x
02:02

For tredje gang i løbet af september kan DCH International meddele, at en af deres svinebesætninger i Rumænien er ramt af ASF. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Der er konstateret et ASF-udbrud på Olsuin, i Braila amt i det sydøstlige Rumænien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Olsuin er en sofarm med ca. 5.500 søer med produktion af ca. 180.000 fravænnede grise pr. år. Besætningen består af ca. 36.000 dyr (inkl. søer). Som resultat heraf, er farmen i karantæne, og aflivningen af besætningen begynder i næste uge, i tæt samarbejde med de rumænske myndigheder. Dette efterfølges af en gennemgribende rengøring og desinfektion af farmen før grise atter indsættes.

- Foruden vores udbrud på Olsuin har 4 andre store kommercielle svineproducenter den sidste uge konstateret ASF, hvilket medfører at yderligere ca. 200.000 grise skal slås ned. Smitten er ude af kontrol, og det er skræmmende at der ikke bliver dæmmet bedre op for den. I dele af Rumænien vil jeg vurdere at smitte trykket er på niveau med det man har set i Kina i 2019, måske værre. Man anslår at 600.000 grise nu er slået ned i år til dato, og at selvforsyningsgraden er nede på ca. 10%, fra ca. 65% i 2018. Vi giver ikke op, og kæmper videre med at finde frem til årsagen til udbruddene, siger Lars V. Drescher, administrerende direktør i DCH International A/S.

Det er for tidligt i processen at estimere den økonomiske påvirkning og konsekvenserne i øvrigt. Beløbet DCH International vil modtage i erstatning fra den rumænske stat er ikke fastlagt endnu, men vil erfaringsvis dække en betydelig del af det direkte tab.

I løbet af september har to af koncernens farme med henholdsvis 24.000 og 31.000 grise været ramt af sygdommen.