Lyt til artiklen:

Nordjyder samles om afsætning af grise i fremtiden

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Det var på en kedelig baggrund, at griseproducenter og rådgivere mødtes til et møde under overskriften: Afsætning af grise i fremtiden. Den usikre situation på markedet for eksportgrise betyder, at flere producenter er begyndt at overveje, om det er tiden at skifte strategi.

- Der er flere producenter som i øjeblikket står overfor valget om fortsat at satse på eksport, eller om de selv skal producere slagtegrise. Uanset hvad de vælger, så kræver det grundige overvejelser, siger rådgivningschef i LandboNord Agriculture, Merete L. Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vær synlig i dine valg

Til mødet blev de 85 deltagere opdateret på den aktuelle situation af oplægsholdere fra LandboNord, Seges, Nykredit, Danske Svineproducenter, Vækstfonden, DC-Ejerservice og Norden Advokatfirma. Her var emnerne: Smågrise og risikostyring, smågrisekontrakter gennem juridiske briller, forventninger til markedet i 2022, prisudviklingen på det europæiske smågrisemarked, fremtidens griseproduktion i Danmark, muligheder hos kreditgiverne og spørgsmålet om der er sikkerhed for afsætning af flere slagtesvin.

- Meget tyder på, at der er opklaring på vej ude i horisonten, men det er selvfølgelig individuelt for hver enkelt producent. I LandboNord anbefaler vi, at du som griseproducent får lagt en synlig strategi for den nærmeste fremtid, siger Merete L. Andersen.