Lyt til artiklen:

Pas på grisene i influenzasæsonen

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Ny vejledning for besøg hos grise - tag kun imod besøg udenfor influenzasæsonen, lyder det gode råd.

Ændringerne er, at det ved besøg af grise indendørs nu anbefales kun at tage imod besøg uden for influenzasæsonen, dvs. i de lyse måneder fra maj til oktober. Derudover skal man holde afstand til grisene, og man må ikke røre dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seges Svineproduktion har med faglige input fra eksperter lavet en ny vejledning for besøg i stalden. Størstedelen af anbefalingerne er allerede kendte i dag, og for de fleste har det ikke indflydelse på hverdagen. Men der er nogle væsentlige ændringer for jer, der fra tid til anden har gæster, der ikke normalt begår sig i grisestalde, skriver Tican og henviser til Seges Svineproduktion.

- De danske griseproducenter og medarbejderne i staldene har et ekstremt højt niveau af smittebeskyttelse, og nu tager vi endnu et skridt for at nedsætte risikoen for at tage sygdomme med ind i stalden. De er primært tiltænkt besøgende, som ikke normalt opholder sig i en grisestald. For eksempel i forbindelse med Åbent Landbrug, siger Kristian Møller, som er afdelingschef for Veterinær- & Kvalitetsforhold i Seges og fortsætter:

- Det kan måske virke besværligt. Ikke mindst for gæsterne. Men det er ikke desto mindre vigtigt for hele vores erhverv, at vi minimerer risikoen for smitte, siger han.

Den nye vejledning betyder selvfølgelig ikke, at man ikke må få besøg af dyrlægen. Eller at håndværkere ikke må komme ind i stalden. Det er blot et ekstra lag af sikkerhed for at sikre høj smitteforebyggelse i dansk griseproduktion. Der er lavet to forskellige vejledninger.