Lyt til artiklen:

Svinenoteringen falder igen

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Svinenoteringen falder med 20 øre fra næste uge.

- Lige nu er der fortsat armlægning om priserne. Vi ser tegn på en bedre efterspørgsel hvilket helt sikkert hænger helt sikkert sammen med, at aktiviteten langsomt stiger over hele Europa, men der skal mere til for at vende udviklingen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er en jævn efterspørgsel på brystflæsk, kamme og bacon. Priserne på skinker siver en smule, men til gengæld er markedet for bove stabilt. Sæsonen for nakker er blevet forlænget en smule, fordi der er godt vejr i en stor del af Europa, alligevel er markedet for hele forender stadig svagt, hvilket først og fremmest skyldes mangler på udbeningskapacitet over det meste af Europa.

- Vores fokus ligger fortsat på at få tilpasset og omstillet produktionen til de varer der efterspørges i både Europa og af vores kunder i Asien. Vi begynder at se flere kampagner i detailhandlen og det er godt for efterspørgslen og vil bidrage til at stabilisere markedet, fortæller Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en jævn efterspørgsel fra Japan, mens aktiviteten i Kina fortsat er meget lav.