Lyt til artiklen:

Danish Crown fastholder svinenoteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Danish Crown holder svinenoteringen på 8,90. Dermed holder noteringen niveau for anden uge i træk efter flere markante fald.

Situationen på det europæiske marked for fersk grisekød har stabiliseret sig en smule i den forløbne uge, skriver Danish Crown i sin markedsberetning. Der er fortsat et markant større udbud i Europa, end der var for bare tre måneder siden, men efterspørgslen er nu voksende.

- Feriesæsonen er nu ved at være slut i det sydlige Europa, og hverdagen vender tilbage. Mange steder betyder det også, at vi nærmer os en dagligdag, der er tæt på det, vi kendte før corona-pandemien, og det er godt for efterspørgslen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Markedet for skinker og den midterste del af grisen er stabilt. Der er en god efterspørgsel på brystflæsk, og kamme, bacon og skinker afsættes stabilt. Der er en pæn efterspørgsel på nakker og bove, men prisen på hele forender er under pres.

- Om vi nu ser en stabilisering af markedet, vil i høj grad afhænge af antallet af slagtninger i Europa i de kommende uger og måneder. Her er især Spanien den store ubekendte faktor, for vi ved, der slagtes betydeligt mere i Sydeuropa, når temperaturen falder, og grisene vokser hurtigere. Omvendt slagtes der mindre i Tyskland, og det er det samlede udbud, der vil blive afgørende, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er den en stabil eksport til Japan, mens de kinesiske indkøbere fortsat forholder sig afventende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce