Automatisk oplæsning:

Svinenoteringen falder igen: Fortsat ubalance i markedet

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Svinenoteringen falder igen.

Svinenoteringen falder igen. Til næste uge er noteringen 10,10 kroner per kg.

De seneste uger har noteringen været i frit fald. På lidt under to måneder er den faldet fra 11,90 til 10,10.

Det skyldes, at det europæiske marked for grisekød er fortsat sløvt med et lavt forbrug og sivende priser, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Der er fortsat ubalance i markedet, men vi er ikke langt fra ligevægt og dermed en stabilisering af priserne. Om det bliver et lidt højere forbrug i Europa eller et løft i eksporten til Kina, der skaber balancen, er umuligt at spå om, men efter et markant fald siden starten af juni på grund af den pludselige kinesiske opbremsning, ser det ud til vi er ved at være igennem det værste, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af udfordringerne i Europa er fortsat en relativ lav kapacitet til udbening efter halvandet år med en meget stor eksport af delstykker til Kina. Det har presset priserne på især forender og skinker, men efterhånden begynder der også at være en bedre balance på det område. Efterspørgslen på bove, nakker og småkød til blandt andet pølseproduktion har i periode været forholdsvis stabil, men priserne er sivet som en konsekvens af det større udbud af delstykker.

- Der er fortsat stor usikkerhed på det tyske marked. På den ene side er der et lavt udbud af slagteklare grise, men efter der er fundet afrikansk svinepest på flere mindre landbrug i det østlige Tyskland, er der usikkerhed om de få lande udenfor EU, der stadig har været åbne for tyske varer, nu vil lukke ned. Derfor er der kommet flere tyske varer ud på det europæiske marked og gør ikke situationen nemmere lige nu, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en rolig efterspørgsel fra Kina, men en stabil eksport til Japan og det øvrige Asien.