Lyt til artiklen:

Svinenoteringen falder med 40 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Svinenoteringen fra Danish Crown falder fra 10,70 kroner per kg til 10,30 kroner i uge 29.

Priserne er fortsat under pres på det europæiske marked for grisekød, hvor efterspørgslen ligger på et unormalt lavt niveau for årstiden, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- En ny bølge af COVID-19 skyller hen over Europa, og det lægger en dæmper på forbruget. Selv om rigtigt mange holder ferie, så er der slet ikke samme sociale aktivitet som vi normalt kender det. Antallet af turister i Sydeuropa er på et lavt niveau, og det jeg hører er, at der er relativ god plads på restauranterne rundt omkring i Europa, så noget tyder på, at dem der er på ferie, ikke går så meget ud at spise, som de normalt ville gøre, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

En anden faktor er de manglende byfester og festivaler, der plejer at sætte sit præg på Mellemeuropa i juli og august. De er for andet år i træk aflyst, og det er begivenheder, hvor der normalt bliver spist masser af grisekød.

- Lige nu leder markedet efter en ny bund for priserne. Den tyske notering gav efter i går, og nu er spørgsmålet, om det er nok til at stabilisere markedet. Eksporten ud af Europa ser ud til at være i bedring, men indtil videre ikke nok til at kunne skabe balance mellem udbud og efterspørgsel, men det ser bedre ud end det gjorde for et par uger siden, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stabil eksport til Japan og det øvrige Asien, mens efterspørgslen fra Kina er på et jævnt niveau.