Lyt til artiklen:

1.211 fundne vildsvin i Tyskland med afrikansk svinepest

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Der er ingenlunde ro på udviklingen i fund af nye smittetilfælde af afrikansk svinepest. I Europa findes jævnligt nye tilfælde i Polen og Tyskland og fra flere asiatiske lande er løbende tilsvarende meldinger om nye fund, skriver Tican i sin ugeberetning.

Senest er der ud over rapporter om fund af afrikansk svinepest i Kina også meldinger om fund i Filippinerne og Vietnam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Myndighederne i Vietnam har meddelt, at man fra 30. juni suspenderer al import af levende svin fra Thailand, efter at der er fundet afrikansk svinepest i en sending på 980 levende svin, der blev importeret fra Thailand den 19. maj.

Myndighederne i Thailand har efterfølgende benægtet, at de eksporterede svin til Vietnam var inficeret med afrikansk svinepest. Ifølge myndighederne i Thailand blev svinene testet negative for afrikansk svinepest umiddelbart inden eksporten.

Efter længere tid med indsmugling af svin fra Thailand til Vietnam blev de to landes myndigheder i juni sidste år enige om et sæt fælles regler ved eksport af levende svin fra Thailand til Vietnam. De nye regler betød bl.a., at kun certificerede svinebesætninger i Thailand har tilladelse til eksport af svin til Vietnam.

Ifølge tal fra de vietnamesiske myndigheder importerede Vietnam mere end 500.000 levende svin fra Thailand i 2. halvår 2020.

ASF i Tyskland

I Tyskland er man ifølge ISN i sidste uge nået op på i alt 1.211 fundne vildsvin med afrikansk svinepest, siden man konstaterede det første tilfælde midt i september måned 2020, heraf er 1.013 tilfælde fundet i Brandenburg og 198 i Sachsen. Der er fortsat ikke fundet tilfælde i svinebesætninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seneste fund medfører, at et nyt område defineres som et kerneområde i Brandenburg. Det nationale reference-laboratorium, Friedrich Loeffler Institut (FLI), har bekræftet tilstedeværelsen af ​​afrikansk svinepest (ASF) i fem vildsvin i byen Frankfurt (Oder), Brandenburg.

Tre af dem blev fundet øst for det permanente hegn ved Oder-floden, og de to andre blev fundet vest for det permanente hegn i Buschmühlenweg-området nord og syd for A12. Myndighederne fortsætter med at gennemføre foranstaltninger, såsom at lukke området med elektriske hegn, skriver Tican.