Lyt til artiklen:

Svinenoteringen stiger tyve øre

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Danish Crown har til den kommende uge hævet svinenoteringen fra 11,70 til 11,90 kroner per kg.

Det europæiske marked forsøger lige nu at tage det først lille skridt mod normalisering, men lempelserne af COVID-19 restriktionerne sker langsomt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mærker en bedre efterspørgsel fra foodservice, men det er fortsat tydeligt, at der endnu ikke holdes store konferencer, byfester og festivaler rundt om i Europa. Det betyder, at der mangler aftræk i blandt andet pølser, schnitzler og andre produkter, som kan sælges fra boder eller serveres hurtigt på en tallerken, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Priserne løftes langsomt med afsæt i et relativt lavt udbud, fordi der fortsat er en enorm eksport af grisekød fra Europa til Asien.

- Når vi ser på det samlede billede af vores afsætning, så er det fortsat Kina og det øvrige Asien, der trækker markedet. Europa er i bedring, men mængdemæssigt er aktiviteten på et lavt niveau. Alle aktører arbejder fortsat med en kort horisont, fordi ingen rigtigt har et overblik over hvor meget aktivitet, der bliver i Europa hen over sommeren, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der en jævn afskibning til Kina og et godt salg til Japan.