Lyt til artiklen:

Svinenotering fastholder niveau

00:00
Hastighed: ???x
01:20

I sidste uge steg svinenoteringen til 11,70 kroner, og der bliver den også liggende i denne omgang. Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Om den aktuelle situation skriver Danish Crown:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det europæiske marked for fersk grisekød danser stadig en stille dans på stedet med en afdæmpet efterspørgsel på grund af COVID-19.

- Der er langt om længe udsigt til bedre vejr i Europa. Nu bliver det interessant at se, hvor meget fart det kan sætte i markedet. Efter et år, hvor det europæiske marked næsten udelukkende har skuffet, er jeg behersket optimist, men intet er, som det plejer at være, så vi krydser fingre for, at temposkiftet kommer nu, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Priserne er fortsat stabile, og udbuddet er relativt lavt. Der er et jævnt marked for bove, bacon, brystflæsk og kamme, mens priserne på hele delstykker er stabile.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at presse priserne op, men kunderne er afventende, fordi de ikke endnu oplever en ændring i efterspørgslen. Vi ser tegn på et bedre salg til foodservice, men det har ikke været nok til at flytte markedet indtil nu, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der et godt slag til Japan og en stabil afsætning til Kina.