Automatisk oplæsning:

Fremgang for Firstfarms i første kvartal

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Trods en mindre nedgang i omsætningen har Firstfarms i årets første kvartal hentet et overskud på 10,6 millioner kroner før skat.

Firstfarms A/S har offentliggjort årets første kvartalsregnskab, og i de første 3 måneder af 2021 har selskabet hentet et overskud på 10,6 millioner kroner før skat, hvilket er knap to millioner kroner højere end samme periode sidste år.

Det til trods for, at Firstfarms omsætning faldt en smule sammenlignet med sidste år. I samme periode i 2020 omsatte selskabet for 82,5 millioner kroner, mens man fra 1. januar til 31. marts 2021 omsatte for 76,1 millioner kroner.

- Resultatet for første kvartal og den lille fremgang i forhold til samme periode sidste år er tilfredsstillende set i lyset af den fortsatte usikkerhed der præger markederne. Vi oplever dog tendenser til en normalisering af priser og afsætning af vores produkter, hvilket betyder, at vi fastholder forventningen til et stabilt 2021-resultat og præciserer de udmeldte forventninger. Firstfarms fastholder desuden fokus på risikospredning, udvikling og vækst, så vi kan indfri vores ambition om at blive en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer, siger Anders H. Nørgaard, adm. direktør i Firstfarms i pressemeddelelsen.

Svingende priser

I kvartalsregnskabets rapport skriver Firstfarms, at i årets første kvartal har mælkeprisen været marginalt højere sammenlignet med samme periode sidste år, mens mælkeproduktionen har været væsentligt højere, samlet set gør det at mælkeproduktionen har fået en væsentlig bedre start på året sammenlignet med 2020.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Modsat er det gået mindre godt for priserne for små- og slagtegrise, hvor priserne har været væsentligt lavere end samme periode sidste år. Dog er priserne steget mod slutningen af kvartalet.

Afgrøderne i marken har en tilfredsstillende udvikling, og i forhold til 2020 er udviklingen væsentligt bedre, skriver Firstfarms.