Lyt til artiklen:

Svinenotering fortsætter stigning

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Svinenoteringen stiger til 11,70 kr. per kg. Det er en stigning på 40 øre i forhold til sidste uge.

Det europæiske marked for fersk grisekød er gået ind i en periode med, hvor der bliver hård armlægning om priserne. Udbuddet af slagteklare grise er ikke overvældende, men modsat er efterspørgslen stadig behersket på grund af COVID-19, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Efterspørgslen fra Kina og Asien er usvækket til attraktive priser, men i Europa er der på nuværende tidspunkt ikke den normale efterspørgsel for årstiden. Derfor er indkøberne tilbageholdende og har alt andet end travlt med at sikre sig råvarer. Omvendt presser vi på, for at få priserne op, men lige nu er det en kamp hver eneste dag, fordi der stadig er langt mellem kunder, der ligefrem står og mangler varer, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Den generelt store eksport ud af Europa til Asien sikrer et relativt lavt udbud af skinker og forender. Det sikrer stabile til let stigende priser på de hele delstykker. Markedet for bove, brystflæsk og kamme er jævnt, mens især nakkerne endnu ikke har fået det løft i pris, som kommer, når temperaturerne sparker grillsæsonen i gang.

- Vi nærmer os et punkt, hvor foråret er aflyst, og vi ryger direkte ind i sommeren, så der kan lige pludseligt blive meget travlt, hvis solen kommer samtidig med, at de store lande i Europa for alvor genåbner på ryggen af pandemien. Lige nu er det dog fortsat Asien, der trækker afsætningen hos os, siger Lars Albertsen.