Automatisk oplæsning:

Blandet udvikling på europæiske svinepriser

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danske Svineproducenter melder om både fald og stigninger på de europæiske slagtesvinenoteringer.

Uge 17 har været en blandet uge, hvis man kigger på det europæiske marked for slagtesvin.

I Tyskland har noteringen taget et dyk, mens den franske er steget en steget.

Det skriver Danske Svineproducenter.

- Samlet set kan man sige, at det europæiske kødmarked er præget af skuffelsen over manglende impulser i efterspørgslen. Indtil videre har der kun været få geografisk afgrænsede lempelser i nogle lande med hensyn til restaurationsbranchen. Derudover fører det kølige vejr til en lav efterspørgsel efter sæsonprodukter, hvilket dæmper stemningen, lyder det fra Danske Svineproducenter.

På grund af den resterende udbudspukkel i kølvandet på påskeferien og enkelte indskrænkninger på nogle slagterier, hvor flere medarbejdere er i karantæne, øgede nogle tyske slagterier succesrigt prispresset i den foregående uge. Tyske eksportører er stadig stort set afskåret fra at afsætte grisekød til tredjelande, hvor efterspørgslen p.t. er høj. Den tyske slagtesvinenotering faldt markant med 8 cent. Belgien er i en lignende situation, hvor noteringen også faldt tydeligt.

Det markante prisfald i Tyskland har også konsekvenser for nabolandet Holland. Ifl. nyhedsmediet Boerderij kommer der flere og flere gunstige tilbud fra Tyskland på det europæiske kødmarked. Den hollandske notering falder med 7 korrigerede cent på trods af eksportmulighederne til Kina. Noteringen i Østrig falder med et mere moderat minus på 4 cent. I Italien fortsætter den nedadgående tendens, der har været i nogle uger, i små trin.

Det er stadig den spanske noterin på 1,92 euro pr. kilo, der er i førertrøjen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Eksporten til Kina, som udgør 80 procent af landets tredjelandseksport i marts måned, er stadig det bærende element for middelhavslandet. Fra Danmark rapporteres der også om et stabilt og stærkt salg, som primært er drevet af efterspørgsel fra Kina, Japan og andre sydøstasiatiske lande. I Frankrig steg slagtesvinenoteringen med 6 korrigerede cent på grund af et faldende udbud. Frankrig flytter sig således til andenpladsen i det europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin, efter Spanien og foran Danmark.