Automatisk oplæsning:

Europæiske svinenoteringer stabiliserer sig

00:00
Hastighed: ???x
00:00

De europæiske svinenoteringer er ved at have fundet et stabilt leje.

De europæiske svinenoteringer har efterhånden stabiliseret sig. Både Tyskland, Spanien, Holland og Østrig melder om uændrede priser for slagtesvin.

Det skriver Danske Svineproducenter i sin markedsberetning.

- På grund af det kølige vejr og de fortsat gældende restriktioner ifm. corona mangler der i det hele taget tydelige impulser i efterspørgslen på det europæiske kødmarked. På denne måde er udbud og efterspørgsel generelt i balance i de nævnte lande, og der er oftest ikke plads til prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

- I Tyskland er der stadig indskrænkninger i slagtekapaciteten i nogle slagterier som følge af koronainfektioner hos medarbejdere og tilsvarende karantæneforanstaltninger. Derfor tager det mere tid at indhente de manglende slagtedage ifm. påsken. Principielt kan man går ud fra, at udbuddet fortsat vil falde. Som led i et tysk-kinesisk landbrugsmøde blev den tyske forbundsminister for fødevarer og landbrug, Julia Klöckner, og hendes kinesiske modstykke, Tang Renjian, enige om, at eksperter fra begge lande i den nærmeste fremtid vil føre konkrete forhandlinger mht. afrikansk svinepest, står der i analysen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mens Tyskland stadig forsøger at genoptage handelen med Kina, profiterer EU-medlemslandene med omfattende eksportmuligheder til tredjelande af eksportventilen Kina. For eksempel steg den danske notering med 4 korrigerede cent på grund af en høj eksport til Asien. Fra Danmark forlyder det, at Kinas efterspørgsel er konstant høj, men der er også en stigende købsinteresse fra andre sydøstasiatiske lande. Fra det eksportorienterede Spanien rapporteres det, at prisfølsomheden stiger, selvom kinesiske importører foretager omfattende indkøb. Da de nuværende vejrforhold i Spanien er gunstige for grisenes vækst, har der været på det seneste været flere slagteklare grise til rådighed. På baggrund af en generelt stabil markedssituation er Spanien fortsat i førertrøjen i det europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin og med stor afstand til de øvrige lande, skriver Danske Svineproducenter.