Automatisk oplæsning:

Bæredygtig-2050 vision på vej for dansk svineproduktion

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danske Svineslagterier, Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Landsforeningen af Danske Svineproducenter går sammen om at udvikle en vision for erhvervet i 2050.

Danske Svineslagterier, Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Landsforeningen af Danske Svineproducenter går sammen om at udvikle en mere bæredygtig og klimaneutral vision for erhvervet i 2050.

Det skriver organisationerne i en pressemeddelelse.

- Vi mener, det er vigtigt, at vi som branche får sat os nogle ambitiøse mål. Derfor går vi nu sammen om at definere en 2050-vision. Vi vil gerne have et moderne erhverv, der er økonomisk bæredygtigt i balance med både natur, klima, dyrevelfærd og vores omverden, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

- For 30 år siden havde vi ikke gylletanke, løse søer og digitalt styrede maskiner. På samme måde vil de næste 30 år byde på en omfattende udvikling, som vi skal være åbne for. Derfor har vi også lagt an til, at arbejdet med at vedtage en fælles vision skal foregå som en åben proces, hvor vi inddrager eksperter, opinionsdannere og politikere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et naturligt samarbejde

Kim Heiselberg, der er formand for Landsforeningen for Danske Svineproducenter, mener, at det fremtidssikrer erhvervet at lave et bredt samarbejde i sektoren.

- Det er naturligt, at vi går sammen om at sætte langsigtede mål for vores sektor- fra ejerformer og arbejdskraft til klima, dyrevelfærd og kvalitet. Det er vigtigt, vi kan stå sammen om fremtiden, lyder det fra Kim Heiselberg, formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

International efterspørgsel

I dag er dansk viden, metoder og produkter inden for dansk griseproduktion efterspurgt i hele verden. Målet med den fælles vision er at sikre, at erhvervet fortsat udvikler sig, så danske grise i 2050 stadig efterspørges som nogle af verdens bedste.

- Vi får brug for store investeringer, massiv digitalisering og omstilling i branchen. Det kræver, at vi står sammen i en stærk og sammenhængende værdikæde. Derfor er jeg utrolig glad for, at hele branchen er med på initiativet og visionsarbejdet, vurderer Asger Krogsgaard, formand for Danske Slagterier, og fortsætter:

"Det er vigtigt, at en samlet branche sætter en positiv dagsorden for vores erhvervsklynge. Det kræver, at der sættes konkrete delmål for 2030 og 2040, så både forbrugere og politikere kan se, at det faktisk er noget, vi vil handle på, og som vi er villige til at investere i. Det, der skal til, er både mod og nytænkning. Men vi går ind i arbejdet med åbent sind, og klar til udvikling, siger han.