Automatisk oplæsning:

Danish Crown hæver noteringen med 30 øre

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Svinenoteringen er blevet hævet med 30 øre.

Danish Crown har hævet svinenoteringen med 30 øre. Den er nu 10,80.

En stærk eksport til Asien og en stabil afsætning i Europa. Det skaber en lun brise af medvind til salget af dansk grisekød i et ellers koldt forår, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Det kolde vejr i Europa gør efterspørgslen moderat, men den er fortsat stabil. Samtidig er der virkelig fart på til Asien, hvor Kina nu endnu en gang trækker priserne på de øvrige markeder med op. Samtidig har vi gavn af de løbende forbedringer, vi har lavet i vores pakke- og indfrysningskapacitet, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et stabilt jævnt salg af bove, kamme, brystflæsk og bacon. Efterspørgslen på skinker og forender er mere træg, mens salget af nakker er ramt af det koldere vejr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores styrke lige nu er en fantastisk fleksibilitet på slagterierne, hvor vi meget hurtigt kan omstille produktionen og vores pakkekapacitet til efterspørgslen i markedet. Det kan lyde som det mest indlysende i verden, men det er altså ikke ligegyldigt, om vores folk skal udbene en forende, hvor det meste sælges til forarbejdningsindustrien i Europa, eller de skal skære en et stykke brystflæsk til en foodservicekunde i Japan, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en usvækket efterspørgsel fra Kina og en fortsat stigende interesse fra både Japan og landene i Sydøstasien.

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at antallet af udsatte grise er reduceret til 36.500 til uge 16.

Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og det forventes, at der slagtes op, og at der vil være behov for en mindre fremrykning fra uge 17. Meld derfor gerne grise til i god tid af hensyn til planlægningen.