Automatisk oplæsning:

Stabile noteringer på det europæiske slagtesvinemarked

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I denne uge sker der ikke det store for priserne på slagtesvinemarkedet i Europa.

Det europæiske slagtesvinemarked er præget af stabilitet i nuværende slagteuge.

Det skriver Danske Svineproducenter, der fortæller, at slagtesvinenoteringerne stort set er uændrede i det meste af EU. Markedsinteressenterne venter på varmere vejr og impulser i efterspørgslen.

- På grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påske har slagterierne i Europa uden større besvær været velforsynet på det seneste. Samlet set er markederne i balance og prisstrukturen er meget robust, siger for eksempel en markedsinteressent fra Østrig, skriver Danske Svineproducenter.

- Mens noteringerne i Tyskland, Spanien, Danmark, Holland, Belgien og Østrig er uændrede, fortsætter den franske notering med at stige og kommer dermed tættere på Danmark på andenpladsen i den europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er slagtesvin knappe i Frankrig, og slagtevægten fortsætter dér med at falde. Det italienske marked giver lidt efter som resultat af et velforsynet levendemarked sammen med en lavere efterspørgsel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mens noteringerne i Tyskland, Spanien, Danmark, Holland, Belgien og Østrig er uændrede, fortsætter den franske notering med at stige og kommer dermed tættere på Danmark på andenpladsen i den europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er slagtesvin knappe i Frankrig, og slagtevægten fortsætter dér med at falde. Det italienske marked giver lidt efter som resultat af et velforsynet levendemarked sammen med en lavere efterspørgsel.

Om situationen i Danmark skriver Danske Svineproducenter følgende:

- Danmark registrerer eksplicit voksende interesse fra Japan og andre destinationer i Sydøstasien. Som forventet har efterspørgslen efter svinekød på det europæiske hjemmemarked været rolig og stabil efter påske. Udviklingen af koronainfektioner fører til, at restriktionerne for at begrænse pandemien forlænges i de forskellige EU-lande. Restaurationsbranchen i Europa er således stadig lukket hhv. stærkt indskrænket.