Lyt til artiklen:

Stabile noteringer på det europæiske slagtesvinemarked

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Det europæiske slagtesvinemarked er præget af stabilitet i nuværende slagteuge.

Det skriver Danske Svineproducenter, der fortæller, at slagtesvinenoteringerne stort set er uændrede i det meste af EU. Markedsinteressenterne venter på varmere vejr og impulser i efterspørgslen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påske har slagterierne i Europa uden større besvær været velforsynet på det seneste. Samlet set er markederne i balance og prisstrukturen er meget robust, siger for eksempel en markedsinteressent fra Østrig, skriver Danske Svineproducenter.

- Mens noteringerne i Tyskland, Spanien, Danmark, Holland, Belgien og Østrig er uændrede, fortsætter den franske notering med at stige og kommer dermed tættere på Danmark på andenpladsen i den europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er slagtesvin knappe i Frankrig, og slagtevægten fortsætter dér med at falde. Det italienske marked giver lidt efter som resultat af et velforsynet levendemarked sammen med en lavere efterspørgsel.

Mens noteringerne i Tyskland, Spanien, Danmark, Holland, Belgien og Østrig er uændrede, fortsætter den franske notering med at stige og kommer dermed tættere på Danmark på andenpladsen i den europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er slagtesvin knappe i Frankrig, og slagtevægten fortsætter dér med at falde. Det italienske marked giver lidt efter som resultat af et velforsynet levendemarked sammen med en lavere efterspørgsel.

Om situationen i Danmark skriver Danske Svineproducenter følgende:

- Danmark registrerer eksplicit voksende interesse fra Japan og andre destinationer i Sydøstasien. Som forventet har efterspørgslen efter svinekød på det europæiske hjemmemarked været rolig og stabil efter påske. Udviklingen af koronainfektioner fører til, at restriktionerne for at begrænse pandemien forlænges i de forskellige EU-lande. Restaurationsbranchen i Europa er således stadig lukket hhv. stærkt indskrænket.