Lyt til artiklen:

Belgien ophæver visse foranstaltninger mod afrikansk svinepest

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Belgien opnåede status som fri for afrikansk svinepest, anerkendt af OIE (Verdensorganisationen for Dyresundhed) den 21. december 2020. Det tillader genoptagelse af aktiviteter for svineproducenter og eksport, skriver Tican i sin markedsberetning.

Smittebeskyttelsesforanstaltninger i det inficerede område vil blive ophævet, og der sker en tilbagevenden til normal trafik i skoven. Ligeledes har svineproducenter der måtte nedslå besætninger siden ultimo januar 2021 kunnet genoptage produktionen. Der vil dog fortsat være et forhøjet beredskab og overvågning i områder, hvor der hidtil har været restriktioner i form af:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overvågning og vedligeholdelse af hegn i det inficerede område.

Søgningen efter døde vildsvin vil fortsætte.

Eliminering af vildsvin fortsætter.

Vildsvin fundet døde eller skudt af jægere bliver fortsat testet for afrikansk svinepest.

Den hidtidige zoneinddeling bliver forenklet, idet den inficerede zone bliver en overvågningszone, og de to andre zoner bliver slået sammen til en observationszone. I alt dækker zonerne et areal på 1106 km2 og de vil fortsat være indhegnet indtil 31. marts 2022, hvorefter der tages stilling til om de eventuelt kan fjernes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For nogle af de fortsatte tiltag, vil der inden efteråret, og igen i foråret 2022 blive evalueret om tiltagene skal opretholdes eller kan undlades, skriver Tican.