Lyt til artiklen:

Svinenoteringen er uændret på 10,50 kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu præget af de markante prisstigninger på indkøb af levende grise gennem de seneste uger.

- Alle arbejder målrettet på at løfte priserne til både detailhandlen og kunderne i forarbejdningsindustrien. Det lykkes i vid udstrækning, men prisen på de levende grise er steget så hurtigt, at det ikke er en opgave vi kommer i mål med på en, to eller tre uger, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterspørgslen er stabil og understøttes fortsat af et relativ lavt udbud. Der er en god efterspørgsel på skinker og bacon, mens der er et jævnt salg af forender, brystflæsk, bove, kamme og nakker, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 12.

- Alle tørster efter at se en genåbning af restauranter og caféer på tværs af Europa. Lige nu går det desværre den forkerte vej med smittetallene i flere lande, og det har lagt en dæmper på optimismen den seneste uge. Det ændrer ikke på, at alle forbereder sig på det markante skifte, der alt andet lige vil komme i efterspørgslen, men det kommer næppe inden påske, som mange havde håbet, siger Lars Albertsen.