Lyt til artiklen:

VEZG-smågrisenotering stiger til 51,00

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Priserne fortsætter med at stige for VEZG-smågrisenoteringen. Fredag melder Danske Svineproducenter, at noteringen stiger med 6 euro til 51,00 euro.

Endvidere lyder det, at Priserne forsætter med at stige på smågrisemarkedet. Det er ikke usædvanligt på denne årstid. Tværtimod. Det er imidlertid overraskende for alle markedsinteressenter, med hvilken dynamik smågrisenoteringerne stiger for tiden. SPF-selskabet hævede puljenoteringerne med hele 50 kr. i går, mens de hollandske smågrisenoteringer steg med 4,50 € - 6,00 € (34 kr. - 45 kr.) i sidste uge. Det betyder, at SPF-puljenotering har mere end fordoblet sig siden årsskiftet, imidlertid fra rekordlavt niveau.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udbuddet på smågrisemarkedet er lavt og p.t. ikke tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes store efterspørgsel. Mange tyske slagtesvinestalde har været blokeret i forbindelse med udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked i de seneste måneder. Udbudspuklen er nu afviklet, og slagtesvinestaldene skal fyldes igen, imidlertid er nogle tyske slagtesvineproducenter nu nødt til at acceptere ventetid, inden nye smågrise kan leveres.

Markedseksperter har i lang tid regnet med, at Tyskland vil komme til at mangle smågrise i løbet af året. Mange tyske smågriseproducenter har kastet håndklædet i ringen i de seneste måneder i forbindelse med kastrationsforbuddet uden bedøvelse og udbruddet af ASF i Østtyskland. Det er logisk, at det tyske smågriseunderskud vil stige, hvis smågriseproduktionen falder kraftigere end slagtesvineproduktionen. Tyske markedsinteressenter er klar over, at det sandsynligvis ikke vil være muligt i år at dække hele underskuddet med en stigende smågriseimport.

Derfor stiger stort set alle europæiske smågrisenoteringer. Som situation p.t. ser ud, vil det næppe være den sidste prisstigning i år.