Lyt til artiklen:

Ny ASF-mutationer truer søerne i Kina

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Myndighederne har de seneste uger rapporteret om nye tilfælde af afrikansk svinepest i provinserne Yunnan, Sichuan, Shandong og Hebei, skriver Seges Markedsnyt.

En rapport fra "Harbin Veterinary Research Institute" har i sidste måned bekræftet eksistensen af nye varianter af afrikansk svinepest i Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formentlig er de nye varianter et resultat af enten brug af ulovlige vacciner eller naturlige mutationer af afrikansk svinepest. Ifølge "Global AgriTrends" er mellem 7-8 millioner søer døde i Kina over de sidste 6-8 uger i en "anden bølge" af afrikansk svinepest.

Søer bliver slået ned

"Genesus" beretter, at rapporter fra Kina taler om, at mere end 15 procent af Kinas søer er blevet slagtet i de seneste tre måneder som følge af problemer med afrikansk svinepest.

Den amerikanske mægler "AgriVisor" mener, at vi nu skal ud i 2022, inden den kinesiske svinebestand kan genopbygges.

- Ikke kun er der genopblussen af afrikansk svinepest i landet. Men vi ser også andre sygdomme i udbrud. Dette betyder, mange svin er blevet slået ned - og særligt søer, skriver AgriVisor.

"Steiner Consulting" bemærker også i forrige uge, at de kinesiske priser for smågrise fortsat er skyhøje, hvilket betyder at producenterne fortsat forsøger at genopbygge svinebestanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen for slagtesvin er ganske vist nede med 12 procent sammenholdt med for et år siden, men ligger stadig 110 procent højere end for to år siden.

Ulovlig vaccine

Myndigheder vil slå hårdere ned på ulovlige vacciner mod afrikansk svinepest Det kinesiske landbrugsministerium har meddelt, at det vil yderligere forstærke indsatsen til bekæmpelse af ulovlige vacciner mod afrikansk svinepest.

Ifølge ministeriet er det nødvendigt med en forstærket indsats for at forhindre brugen af ulovlige vacciner og sikre en genopbygning af svineproduktionen. Ministeriet opfordrer lokale myndigheder til at tage øge antallet af stikprøver og kontroller samt indrapportere alle resultater til veterinærmyndigheder.

Desuden skal der fra de lokale myndigheder straffes hårdere ved overtrædelser med falske vacciner. Tilbage i august blev der indført ny lovgivning, der skulle slå ned på ulovlige vacciner med afrikansk svinepest. Denne lovgivning bliver nu yderligere strammet, skriver Markedsnyt.