Automatisk oplæsning:

Malaysia har fået sit første tilfælde af afrikansk svinepest

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Myndigheder Malaysia bekræfter ét tilfælde af afrikansk svinepest.

Myndighederne i Malaysia har i sidste uge bekræftet, at Malaysia har fået sit første tilfælde af afrikansk svinepest. Udbruddet er konstateret i Sabah på øen Borneo.

Myndighederne har iværksat beskyttelsesforanstaltninger for at forhindre sygdommen spredes til kommercielle svinebesætninger i det øvrige Malaysia. Svineindustrien i Malaysia leverer grisekød til den ikke muslimske del af befolkningen, der skønnes at udgøre cirka 40 procent af den totale befolkning i Malaysia, skriver L&F Markedsnyt.

ASF i Kina

Ny rapport bekræfter eksistensen af nye varianter af afrikansk svinepest i Kina.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En rapport fra Harbin Veterinary Research Institute bekræfter eksistensen af nye varianter af afrikansk svinepest i Kina. De nye varianter er ifølge rapporten langt mildere og mindre dødelige end den oprindelige virus.

Men dermed også sværere at opdage og få under kontrol. De nye resultater kommer på baggrund af prøver i syv kinesiske provinser som forskerne har taget i 2. halvår 2020. Nogle analytikere skønner, at omkring 20 procent af søerne i det nordlige Kina har været påvirket af sygdommen under denne vinter.

Vietnam

Svineproduktionen på vej tilbage mod normal produktion. Ifølge Vietnams vice-landbrugsminister har myndighederne i landet afrikansk svinepest under kontrol, og Vietnams produktion af grisekød er på vej tilbage mod normalt niveau, skriver Markedsnyt.

Tal fra myndighederne viser, at bestanden af søer er tilbage på omkring 3 millioner stk., mens den totale svinebestand udgør mere end 26 mio. stk. Dette er omkring 85 procent af niveauet fra før afrikansk svinepest ramte landet. Som et resultat af genopbygningen af svineproduktionen er priserne for grisekød faldet, hvilket har betydet et stigende forbrug.