Automatisk oplæsning:

Nye varianter af AFS i Kina

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Fra Kina rapporteres der fortsat om mindst to nye varianter af afrikansk svinepest, der rammer svineproduktionen. Alligevel regner landet med at svinebestanden er på niveau med antallet i 2017.

De nye varianter er ikke så dødelige, som den oprindelige afrikansk svinepest, men påvirker de ramte besætningers produktion af grise negativt. Ifølge veterinæreksperter tyder alt på, at de nye varianter er opstået som konsekvens af brug af ulovlige vacciner, skriver l&F i sit Markedsnyt.

De seneste uger er der rapporteret om stigende svinepriser på den kinesiske futurebørs. Kinas landbrugsminister:

- Svinebestand forventes tilbage på normalt niveau i juni måned Ifølge Reuters bureau har den kinesiske landbrugsminister ved et pressemøde endnu en gang slået fast, at den kinesiske svineproduktion hastigt er på vej tilbage til normalt niveau.

Ifølge ministeren kan det forventes, at landets svinebestand omkring juni måned i år vil være tilbage på niveauet fra sidst i 2017, inden afrikansk svinepest ramte landet. Han forventer også, at slagtningerne af svin og udbuddet af grisekød vil være tilbage på normalt niveau i 2. halvår i år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce