Automatisk oplæsning:

Det Veterinære Sundhedsråd afviser at kommentere på kritik

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Det Veterinære Sundhedsråd vil ikke kommentere på den kritik, der blev rejst mod rådet i sidste uge af advokat Jacob Forman.

I sidste uge blev Det Veterinære Sundhedsråd udsat for en lang række kritikpunkter i forbindelse med de mange sager mod dyretransportører.

Der er nemlig blevet lavet en række second opinions, der havde et noget andet syn på de vurderinger, rådet var kommet med i forskellige retssager. Dette fik dyretransportørernes advokat, Jacob Forman til at rette kritik af rådet.

- De refererede eksempler viser, at det her her ikke kan fortsætte. Kritikken, som fremgår af de udarbejdede second opinions, fjerner al autoritet fra Det Veterinære Sundhedsråd i disse sager, sagde Jacob Forman dengang.

Siden da har Maskinbladet forsøgt at få en kommentar på kritikken fra Det Veterinære Sundhedsråd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I en mail lyder svaret fra rådets formand, Susanne Nautrup Olsen:

- Det Veterinære Sundhedsråd bidrager med faglige udtalelser i dyreværnsager, herunder transportsager, når anklagemyndigheden anmoder om det. Det er anklagemyndigheden, der rejser sagerne, og beder om Rådets udtalelse vedrørende spørgsmål af veterinærfaglig karakter.

- Det Veterinære Sundhedsråd har ingen kommentarer til kritikken af Rådet. Rådet kan ikke kommentere på konkrete sager, ligesom Rådet ikke kan kommentere på eventuelle second opinions fremlagt i forbindelse med sagsbehandlingen, lyder svaret i mailen.

En række second opinions på de udsagn, som Det Veterinære Sundhedsråd bidrager med i retssager, mente, at rådet blandt andet manglede obduktioner, indeholdt modstridige udsagn og manglende grundlag. Man kan læse den fulde version af den artikel her.