Lyt til artiklen:

Velfærdsforskere skal revidere EU´s lovgivning om dyrevelfærd

00:00
Hastighed: ???x
01:32

De danske forskere skal være med til at sikre, at den nyeste forskningsbaserede viden på området er tilgængelig når europæisk dyrevelfærdslovgivning i de kommende år bliver revideret, skriver Intistut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Forskning i dyrevelfærd er et af kerneområderne i Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet i Foulum. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at tre velfærdsforskere fra instituttet er med i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's ekspertgrupper som forberedelse til, at lovgivning på dyrevelfærdsområdet skal revideres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der foregår i øjeblikket en omfattende gennemgang af den eksisterende viden på dyrevelfærdsområdet. Arbejdet er første trin i en revision af EU's nuværende dyrevelfærdslovgivning. Baggrunden for dette er, at dyrevelfærd er en integreret del af EU's nye "Farm to Fork" (F2F) strategi, som har til formål at gøre landbruget mere bæredygtigt, skriver Institut for Husdyrvidenskab.

I den her sammenhæng er EFSA's opgave delt op i fem såkaldte mandater, som hver dækker centrale dele af EU's dyrevelfærdslovgivning:

- hold af kalve

- hold af svin

- hold af æglæggere

Artiklen fortsætter efter annoncen

- hold af slagtekyllinger

- transport af dyr.

Læs mere om projektet og arbejdet, som forskerne skal deltage i.