Lyt til artiklen:

Europæiske smågrisemarked fortsætter opsvinget

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Noteringerne på det europæiske smågrisemarked fortsætter opsvinget. De fleste tyske og hollandske smågrisenoteringer steg med 1-2 euro i sidste uge, mens SPF-selskabet hævede den danske puljenotering med 20 kr. i torsdags, skriver Danske Svineproducenter i sin markedsberetning.

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN kunne udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked reduceres med 90.000 grise i forrige uge. Årsagen hertil er imidlertid ikke, at de tyske slagterier var i stand til at udvide slagtekapaciteterne markant. Den primære årsag hertil er, at den tyske smågriseproduktion er faldet væsentligt i de seneste måneder, og at Tyskland samtidig har importeret færre smågrise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt i alt er den tyske slagtesvineproduktion på nuværende tidspunkt cirka 7-8 procent lavere end i begyndelsen af 2020. Tyske markedseksperter forventer, at produktionsnedturen bliver tydeligere i de kommende måneder, når udbudspuklen på slagtesvinemarkedet er afviklet. Derfor er det ikke særlig overraskende, at smågrisenoteringerne allerede nu begynder at stige. For at opnå et normalt prisniveau på smågrisemarkedet igen, er det imidlertid nødvendigt, at også den tyske slagtesvinenotering begynder at stige, skriver De Danske Svineproducenter.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 2,00 € til 28,00 € (246 kr. inkl. vægtregulering).