Automatisk oplæsning:

Svinenoteringen er uændret

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Svinenoteringen til uge 51 er uændret.

Svinenoteringen fra Danish Crown ligger også i uge 51 på 9,50 kroner per kg.

Det oplyser Danish Crown, som samtidig skriver i sin markedsberetning, at det går lidt frem.

Det europæiske marked for fersk grisekød får nemlig lidt tiltrængt ilt i øjeblikket. Der er et godt julesalg til detailhandlen, og det kan i øjeblikket opveje det manglende salg til caféer og restauranter.

- Der er rigtig god aktivitet i øjeblikket. Varerne flytter sig godt i Europa, og hvis ikke salget til foodservice-segmentet ikke var smadret af COVID-19 restriktioner, så havde vi set stigende priser lige nu. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er lige så vigtigt, at vi lige nu ser en stabilisering af det europæiske marked, for et godt salg til detailhandlen er det, der kan vaccinere markedet mod prisfald, når vi kommer ind i det nye år, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udbuddet af kød i Europa ser ud til at være faldet lidt de seneste uger, hvilket kan forklares med en øget efterspørgsel fra Asien og særligt Kina.

- Vi er inde i en af de perioder, hvor vi uden de store problemer kan sælge alle de varer, vi kan fryse ind. Det gælder i vid udstrækning også for de øvrige lande i Europa, som ikke er ramt af afrikansk svinepest, så derfor er presset på priserne mindsket. Der er dog stadig et stort prispres på varer fra de tyske slagterier, fordi de skal sælge deres varer i Europa, men i det nuværende marked kan de bedre stå imod, end de kunne for et par uger siden, siger Lars Albertsen.

Priserne er lige nu stabile eller svagt stigende på både delstykker og udbenede varer.