Svinenoteringen stiger med 20 øre.

Svinenoteringen fra Danish Crown er steget med 20 øre til 9,50 kroner per kg.

Det europæiske marked for fersk grisekød er igen ustabilt, skriver Danish Crown. Stigende udbud presser igen priserne, og det er særligt de hele delstykker, der er ramt.

- Der er masser af slagteklare grise på tværs af Europa, og lige så snart et slagteri går mærkbart op i slagtning, så giver det dønninger i markedet. Markedet for julevarer er ok, men vi mangler i den grad afsætning til restauranter, og jeg tvivler på, at vi ser en bedring i Europa, før der løsnes op for restriktionerne på tværs af Europa, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

På den positive side kan alle Danish Crowns danske slagterier nu igen eksportere til Kina. Det åbner for en optimering af planlægningen i Danmark og dermed en større eksport fra Danmark og ud af Europa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det gør hverdagen ude på slagterierne langt mindre kompliceret, og vi kan holde et bedre flow igennem hele forsyningskæden. Der er en udmærket efterspørgsel i både Kina og resten af Asien, så vi gør alt, hvad vi kan for at løfte eksporten ud af Europa, fortæller Lars Albertsen.

Efterspørgslen på bove, bacon brystflæsk og kamme er stabil i Europa, men priserne på hele forender og skinker er under pres.

Fradrag justeres

Fradraget for B-grise leveret til Danish Crown var ved indførslen udregnet til 142 kroner pr. leveret gris. Som udgangspunkt fastsættes fradraget den sidste torsdag i hver måned med det forbehold, at det vil ske hyppigere, hvis der ændres i adgangen til vigtige eksportmarkeder uden for EU.

Da Danish Crown igen har fuld adgang til det vigtige kinesiske marked, og det europæiske marked fortsat er vanskeligt med en stor udbudspukkel, har det ændret den prissammensætning, som Danish Crowns grise har.

Derfor justeres fradraget pr 7. december 2020 for B-grise, så det fremadrettet er 190 kroner pr. gris.