Danish Crown indfører kvoter og opdeler andelshaverne i A- og B-grise.

Danish Crown modtager nu så mange grise, at slagteriet må indføre kvoter.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det sker som følge af presset, der er kommet efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland.

Slagerigiganten opdeler nu andelshavernes leverancer i A- og B-grise, så B-grise med virkning fra 30. november afregnes med et fradrag på 142 kroner per gris. Fradraget er variabelt og vil som udgangspunkt blive fastsat en gang om måneden, skriver Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hensigten med kvoterne er, at de stabile leverandører fortsat kan få deres grise slagtet planmæssigt. Samtidig vil vi gerne undgå, at der produceres grise i Danmark, der ikke er kapacitet til på slagterierne, siger Erik Bredholt, der er formand for Danish Crown.

For at kunne slagte de mange ekstra grise er Danish Crown lige nu ved at udvide kapaciteten på slagterierne og forventer at have ansat over 400 nye medarbejdere inden nytår. Senest er det blevet besluttet at etablere et aftenhold på slagteriet i Ringsted, så der kan slagtes op til 14.000 ekstra grise om ugen på Sjælland.

At der er behov for at lave en differentieret afregning, skyldes først og fremmest den grænse, der ligger i Danish Crowns muligheder for at eksportere til lande udenfor EU, skriver Danish Crown.

- Der skal ikke herske tvivl om, at det er en ekstrem situation vi står i. I EU er priserne lave efter udbruddet af ASF i Tyskland, fordi markedet er overforsynet med grisekød. I Kina og store dele af Asien er man også ramt af ASF, men det betyder omvendt, at priserne er attraktive, fordi markederne i Asien er underforsynede, så derfor er der en stor forskel på, hvad de ekstra grise, vi får til slagtning, kan sælges for, siger Erik Bredholt.